0.2 C
Bistrița
luni, decembrie 23, 2024

FOTO/VIDEO – Parada Brăduților. Emoţii, căldură sufletească, vise împlinite…

Emoţii, multă căldură sufletească, o atmosferă de poveste, copii cuceriţi de surprize şi câteva vise împlinite – astă-seară, la Parada Brăduților – o poveste specială în cadrul evenimentului Crăciun în Bistrița-Năsăud, la Muzeul Judeţean:  

Aşa cum se întâmplă de opt ani de zile, oameni frumoși și generoşi şi-au dat întâlnire, astă-seară, la Muzeul judeţean care a găzduit – într-o atmosferă de poveste – o impresionantă Paradă a Brăduților pentru Vise Împlinite.

Brăduţi compuşi din cărţi sau din sticle cu vin, având drept globuri discuri sau dopuri de plută, ornaţi cu voal de mireasă sau desene ale unor copii – brăduţi cu decoraţiuni handmade, împodobiţi cu funde mari sau cu flori albe, cu biscuiţi sau globuri multicolore, şi chiar un uluitor brăduţ minimalist compus dintr-o ramă cu cergă şi ţol ţesut de o bunică anonimă – au contribuit din plin la atmosfera fantastică instaurată în sălile muzeului.

Cei 17 brăduţi – fiecare însoţit de câte o emoţionantă poveste – au fost scoşi la licitaţie, contribuind astfel la împlinirea unui vis: acela de a constitui la Muzeul Judeţean un Atelier de creație pentru copii în aer liber, care va fi compus din table de desen și joc pentru copii și un glob pământesc uriaș.

Plecând de la simbolul Crăciunului, bradul, am reușit să construim în fiecare an momente magice în care am cuprins toate emoțiile și generozitatea noastră. Parada Brăduților pentru Vise Împlinite a devenit un eveniment cunoscut în comunitatea bistrițeană, un inedit proiect de responsabilitate socială în care comunitatea bistrițeană s-a implicat, dovedindu-se o comunitate sensibilă, în care există cultura generozității. Am ales globul pământesc, un obiect educativ care ne îmbogățește cunoștițele despre lume, care simbolizează umanitatea, viziunea și căutarea simbolică a destinației. Un simbol pentru bucuria copiilor care înseamnă și joacă și învățare. Copiii noștri sunt speranța unei lumi mai bune și în drumul lor trebuie să pornească cu inima și mintea deschisă, cu libertatea de a alege, de a călători, dar și cu conștiința și respectul că globul pământesc și natura trebuie protejate indiferent care este punctul nostru fix în univers…”, a explicat Gabriela Montoiu, manager al Atelierului de Imagine Prompt Communication, iniţiator al evenimentului.

Seara a început cu un spectaculos micro-recital al corului Adoratio, de la Centrul Judeţean pentru Cultură, dirijat de profesoara Carolina Karoli şi a continuat cu intervenţia molipsitoare a Trupei Sclipirici, care a stârnit curiozitatea și imaginația copiilor cu spectacolul Poveste de iarnă:  Povestitorul, Elful Zăpezilor și Zâna Sclipirici au colorat atmosfera cu zâmbete ale copiilor din sală, iar Liviu Neamţu – un bistriţean stabilit în Germania – a încântat auditoriul cu câteva colinde interpretate la chitară.

[arve url=”https://youtu.be/P0ukfDNCF0U” /]

Gabrielle Deco, Grădinița Trenulețul Veseliei, Beauty Planet, Crama Jelna, Asociația Om, Asociația Împarte bucurie, Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, AMGrup, Fundația Lordinu, Clubul Lions Siebenburgen, Salon Enamorada, designer Ștefania Borodi, Novo Caffe, Midecoris și Spirit of justice au fost cei care, dedicându-se cu drag și pasiune în tot ceea ce realizează (atât pentru propriile linii de business, cât  și pentru comunitate), au împodobit în acest an brăduții îndelung admiraţi de toţi cei prezenţi.

Le suntem recunoscători pentru susținerea evenimentului și firmelor: Tub Integral, Îndemânarea Construct și Tourmont King”, a mai precizat Gabriela Montoiu, gazda serii alături de Alexandru Gavrilaş, managerul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, alături de Darius Pripon, winemaker-ul cramei Jelna care au prezentat fiecare brăduţ participant la licitaţie.

[arve url=”https://youtu.be/XUfRFQPw8Gk” /]

Scurt istoric al evenimentului Parada Brăduților pentru Vise Împlinite

Prima ediție a Paradei Brăduților, care a avut loc în anul 2011, a fost dedicată unui tânăr pentru recuperarea sănătății lui, pentru un transplant de rinichi.

Ediția din anul 2012 a reușit să sprijine cu toate resursele obținute în urma evenimentului, Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț”, coordonat de doamna Ana Dragu.

În anul următor (2013), Centrul Lacrima din Năsăud a fost beneficiarul în urma paradei.

Licitația brăduților din anul 2014 a fost dedicată tinerei Laura Slăvescu, având ca scop achiziționarea unui scuter electric pentru mobilitate.

Ediția a 5-a a Paradei Brăduților le-a dat aripi copiilor talentați și celor aflați în situații dificile. Dan Bungărdean, elev al Liceului de Muzică Tudor Jarda, și-a cumpărat vioara mult visată, iar Asociația Aripi de Copil a continuat să deruleze o parte din proiectele sale dedicate comunităților și familiilor defavorizate.

Cu resursele obținute în urma licitației din 19 decembrie 2016 au fost îndeplinite două obiective. Primul dintre ele a constat în premierea și susținerea excelenței, reprezentată de data aceasta de elevul Gabriel Alin Oul, olimpic la matematică, căruia i-am oferit un laptop pentru a-l susține în activitățile lui viitoare.

Cel de-al doilea obiectiv a constat în demararea unui proiect din zona sănătății colective, dedicat întregii comunități bistrițene – Bistrița pe bicicletă. Au fost achiziționate, în acest sens, primele două biciclete electrice de ultimă generație fabricate de brand-ul românesc Pegas, care au fost donate Primăriei Municipiului Bistrița pentru utilizarea lor în folosul comunității.

Resursele obținute în urma licitației din cadrul celei de a 7-a ediții a evenimentului nostru, desfășurat în 20 decembrie 2017, au fost oferite familiei Petruț din Bistrița, care a pierdut anul trecut patru din cei nouă copii într-un cumplit accident rutier.

****

Nu rataţi mâine, la Crăciun în Bistriţa-Năsăud:

Ora 11:00 – 15:00 – Cete de colindători din Căianu Mic, Târlişua, Măgura Ilvei, Poiana Ilvei, Şieu, Şieuţ, Mărişel, Dumitriţa şi Cetate. Grupuri de colindători din Ialomiţa, Botoşani, Satu Mare, Cluj, Neamţ, Sibiu, Prahova, Maramureş, Serbia şi Republica Moldova.

Ora 12:00 – 15:00 – Crăciun ca în Bistriţa-Năsăud. Bucate tradiţionale şi obiceiuri locale. Standuri cu Văile Ţibleşului (Căianu Mic, Târlişua), Ilvelor (Măgura Ilvei, Poiana Ilvei), Şieului (Şieu, Şieuţ, Mărişel), Budacului (Dumitriţa, Cetate)

Ora 13:00 – Ansamblul profesionist Dor Românesc

Ora 14:00 – Premierea concursului Foto Limes

Ora 14:00 – Recital Alexa Dragu şi Cristian Moldovan

Crăciun în Bistriţa-Năsăud este organizat de Consiliul Județean, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Asociația Produs în Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...