Viața Ralucăi Ciulei seamănă fără echivoc cu un roman: tenisul a purtat-o în Germania și SUA pe când era doar o copilă. A făcut doi ani înconjurul lumii cu tenisul, iar la 38 de ani bate, la picior, 600 de kilometri, de la Bistrița la București, pentru a atrage atenția asupra educației și a activităților extrașcolare.
Raluca Ciulei are 38 de ani și este din Făgăraș. Mai bine de jumătate de viață a petrecut-o peste hotare, începând din Germania, unde a ajuns pe când avea doar 16 ani și continuând cu fascinanta SUA sau Elveția.
A purtat-o în aceste țări tenisul de performanță. Tot tenisul de performanță a purtat-o preț de doi ani în jurul lumii. S-a stabilit în Elveția, unde a studiat matematica și unde a muncit ca analist la o companie energetică. A avut ocazia să studieze și în SUA, la Universitatea Ivy League.
În urmă cu doi ani s-a hotărât să se întoarcă acasă, în România și să ofere tot ce a învățat peste mări și țări comunității pe care a lăsat-o în urmă pe când încă era o copilă.
Aceasta a înființat asociația „Love for Life”, prin intermediul căreia promovează educația alternativă, prin joc, și activitățile extrașcolare, în special în mediul rural. Astăzi, fosta sportivă, care a fost și campioana României la tenis de câmp, a pornit în călătoria vieții sale.
Raluca Ciulei își propune să parcurgă, în 21 de zile, 600 de kilometri, de la Bistrița la București. Pe parcurs, aceasta se va opri în comunități și pe la școli, unde va desfășura diverse activități extrașcolare alături de copii.
Sportiva a pornit în această dimineață, la ora 8:00, de la Biblioteca Județeană. Prima oprire a fost tocmai școala generală din Viișoara, unde Raluca Ciulei desfășoară activități de ceva vreme.
„Sunt foarte multe comunități, în zonele rurale, unde copiii nu au acces la niciun fel de activitate și adulții ar putea să se implice mai mult. De exemplu, un adult pasionat de lectură ar putea face un club de lectură în sat, unde să se întâlnească săptămânal. Cineva pasionat de sport ar putea să organizeze activități sportive cu copiii. Posibilitățile sunt multe”, explică Raluca Ciulei.
Aceasta practic preia tot ce a învățat în universitățile din străinătate și încearcă să implementeze în România, prin intermediul asociației pe care a fondat-o.
[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=nK4ZflIuQdY” /]