2 C
Bistrița
duminică, decembrie 22, 2024

FOTO/VIDEO: Un mesaj și o invitație pentru cei care merg la sală și dau bani grei pentru mușchi

Într-o atmosfera caldă și relaxată, voluntarii Asociației Mocănița Transilvaniei s-au întâlnit recent la Casa Argintarului, pentru a depăna povești și planuri de viitor. În hohotele de râs ale celor prezenți, Sandu Demeter a transmis un mesaj celor care vor să facă mușchi fără prea multă cheltuială.

Prietenii și voluntarii Asociației Mocănița Transilvaniei au prezentat publicului bistrițean, zilele trecute, o retrospectivă a anului 2021.

Ar fi vorba de 10 membri ai Asociației Mocănița Transilvaniei care participă în mod constant la toate acțiunile. Alți aproximativ 100 de voluntari s-au implicat însă punctual, în diverse proiecte, pe parcursul anului trecut”, ne-a explicat Cristi Moldovan, unul dintre membrii fondatori ai asociației.

Un alt voluntar de nădejde este și Sandu Demeter. Cuvintele sale au stârnit hohote de râs printre cei care au participat la întâlnirea retrospectivă.

Urmează lopata și furca… Îi invit aici pe toți cei care merg la sală și dau bani grei ca să facă un pic de mușchi…! Dacă or mai fi sponsori să mai dea ceva bănuți, o să mai lucrăm. Dacă nu, o lăsăm așa deocamdată…”, a mai mormăit Sandu Demeter din Teaca.

Totul a început în 2014, când Cristian Moldovan, pe atunci cameraman la Pro TV, a făcut un reportaj alături de colegul său, Cristian Silași. Cei doi au filmat și prezentat povestea Mocăniței din Teaca. Le-a plăcut atât de mult, încât și-au dorit imediat să facă mai mult.

În 2015 apărea primul eveniment dedicat Mocăniței Transilvania. Atunci se împlineau 100 de ani de la inaugurarea căii ferate. A fost prilejul perfect de a aduce oameni în zonă și de a spune povestea Mocăniței.

A ieșit foarte frumos. De atunci, s-au tot adunat oameni în jurul nostru. Tot mai mulți prieteni au vrut să se implice. Așa a apărut Asociația Mocănița Transilvaniei, având drept scop salvarea liniei ferate. Din cei 110 kilometri, 75 erau duși la fier vechi. Mai exista un tronson de 35 de kilometri despre care noi bănuiam că ar putea avea aceeași soartă. Am înființat asociația, am început să facem demersuri pe la autorități. Am reușit să salvăm calea ferată, așa cum ne-am propus…”, ne-a povestit Cristian Moldovan.

De atunci, voluntarii Asociației Mocănița Transilvaniei și-au intensificat eforturile, implicându-se și mai mult.

Au luat în concesiune traseul Mocăniței pe 25 de ani. S-au ocupat mai întâi de lucrările de întreținere – ierbicidare, curățarea vegetației și a spațiului din preajma căii ferate.

Planuri pentru 2022

Anul trecut a fost unul fantastic pentru cei de la Mocănița Transilvaniei. Au dus la bun sfârșit lucrările propuse la linia ferată, dar au bifat și un eveniment fantastic pentru oraș – Povestea Vinului în pasajele Bistriței. Mai mult, au organizat și un semi-maraton al Mocăniței.

Pentru anul acesta ne-am propus să continuăm și să creștem evenimentele de anul trecut. Să ne implicăm mai mult în pasajul pe care l-am adoptat. Ne-am propus ca în cinci ani să-l facem cel mai frumos și mai cunoscut pasaj al Bistriței. După Povestea Vinului, mulți ne-au spus că ar fi frumos să se întâmple evenimente pe pasaje mult mai des. Ne-am dori să continue Povestea Vinului ediția a II-a…

Cum puteți face și pe voi parte din fantastica Poveste a Mocăniței

În primul rând, financiar puteți sprijini Asociația Mocănița Transilvaniei, redirecționând 3,5% din impozit către această asociație.

Anul trecut am strâns aproape 8.000 de lei, ceea ce este o reușită. Cei care au firme ne pot oferi pur și simplu diferite sponsorizări. Cei care au timp liber, se pot implica voluntar în proiecte. Și asta este foarte important pentru noi. Fiindcă ne dorim să construim și o comunitate în jurul Mocăniței Transilvaniei

Un proiect al acestui an va demara în martie și se referă la adoptarea unor traverse de cale ferată. „Fiecare om care vrea să ne ajute să pornim Mocănița poate achita contravaloarea unei traverse pe care noi o vom înlocui. Traversa respectivă va avea inscripționat și numele celui care a adoptat-o. O traversă și montarea acesteia costă 50 de lei”, ne-a mai explicat Cristi Moldovan.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Ce face aceasta asociatie e minunat insa mesajul e inutil.
    Fitosii cu muschi si bani nu o sa asculte asa ceva, ei isi arata fizicul doar la sala in prezenta asistatelor si din cand in cand ocheada tine si de o intalnire amoroasa platita scump.
    Cine sa vina sa transpire in soare sau frig cu tina pe bocanci /
    Sa fim seriosi ! Fara armata facuta baietii fug de greu si implicare ca dracu de tamaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...