0.3 C
Bistrița
joi, ianuarie 23, 2025

FOTO/VIDEO: În loc de bullying, încurajări emoționante, între copii, la LOGOS!

„Într-o lume în care răutatea e la ea acasă, a fost o provocare mare să căutăm să încurajăm, să spunem ceva frumos. Inițial nici nu am vrut să scriu, dar apoi, încurajând pe alții, m-am încurajat pe mine!”, a povestit Oliv. Elevii de la LOGOS au fost provocați să marcheze 100 de zile de școală prin ÎNCURAJĂRI și APRECIERI.

Coridoarele centrale ale clădirii Liceului Creștin LOGOS au fremătat zilele acestea. Au fost emoții, veselie, strigăte de bucurie și exclamări de genul „Ce FAIN e la școală!”.

Ieri, 24 februarie, s-au marcat 100 de zile de școală din anul școlar 2022 – 2023. La Logos a devenit deja tradiție, ca cele 100 de zile să fie marcate într-un mod inedit.

„Ideea este preluată de la cei de Step by Step, de care am aflat când eram în facultate. Ei marchează 100 de zile de școală, dar DOAR în primul an. Eu am preluat ideea și am transformat-o într-o sărbătoare anuală. Inițial am implementat acest proiect doar la nivelul clasei mele. Apoi mi s-au alăturat și alte clase, iar de trei ani de zile este un proiect ce cuprinde atât școala primară, cât și gimnaziul și clasele de liceu din cadrul Liceului Creștin Logos”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Alexandra Andrei, coordonatorul proiectului.

La prima ediție tema a fost „100 de zâmbete”. S-au adunat bomboane pe care elevii le-au trimis copiilor din Vaslui.

A doua ediție a fost „100 de curiozități”, iar elevii au fost fascinați să descopere lucruri inedite din diferite domenii.

„Anul acesta e o sărbătoare a ÎNCURAJĂRII. Fiecare elev și-a pus gândurile de încurajare într-o expoziție colorată, dinamică.

Am dorit să încurajăm pe cei de lângă noi să fie mai buni, să valorizeze ce este frumos în ei. Să găsească un sprijin în cei din jur.

E greu să găsim susținere în lumea din jur. În fiecare pauză copiii pun în plicuri, deci chiar au dorit să ofere încurajări colegilor lor, profesorilor, celor din școală!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Gabriela Pop, coordonator activități auxiliare Logos.

Astfel, fiecare copil din școală a avut un plic pus pe panourile din holul central al clădirii. Timp de o săptămână, copiii și-au pus unii altora bilețele cu încurajări. Au putut să-și aprecieze nu doar colegii de clasă, ci și pe cei din alte clase, profesori, director. Singura interdicție a fost să nu-și citească biletele din plicul cu numele lor.

„Când în lumea noastră e atât de mult rău, a fost o provocare să cauți cuvinte de încurajare. Inițial nici nu am vrut să scriu nimic pentru nimeni. Dar apoi, văzând că alții se mobilizează, am zis că să scriu și eu. Și încurajându-i pe alții, m-am încurajat pe mine. Noi suntem și la un liceu creștin, așa că trebuie să ne dezvoltăm acest obicei de a încuraja. Mi s-a părut o chestie foarte faină!”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Oliv, elev în clasa a X-a.

Acest mod de a-i provoca să se aprecieze, să caute lucruri bune de spus despre celălalt este și strategia de corectare a comportamentului copiilor.

E și un mod de a combate bullying-ul, de a educa elevii să vadă binele în ceilalți.

Anul acesta am decis să îi provocăm să se încurajeze unii pe alții. Noi suntem și un liceu cu valori creștine, și trebuie să dezvoltăm acest lucru, acest obicei: să apreciem, să încurajăm.

Să spunem răutăți ne este în instinct. De aceea trebuie să cultivăm acest aspect al încurajării. Iar provocarea a fost de a căuta un aspect bun în celălalt – nu că are adidași frumoși – și să îl încurajezi să îl cultive. TOATĂ școala a fost implicată, elevi, cadre didactice, personal auxiliar. A fost o provocare pentru toți!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Oana Pop, consilier psihologic în cadrul Liceului Creștin Logos.

Desene făcute din „inimă” de cei mici, cuvinte spuse din suflet, sinceritate, emoție, cuvinte pătrunzătoare de la copii cu vârste destul de fragede – așa se descriu mesajele lăsate în pliculețe.

Reporterii Bistrițeanul.ro au „tras cu ochiul” printre bilețele. Vă redăm mai jos câteva dintre mesaje. Nu am putut lăsa numele, deoarece copiii vor descoperi ce încurajări au primit doar luni, atunci când își vor lua acasă plicurile cu mesaje.

Săptămâna viitoare, copiii își vor putea lua pliculețul cu bilețele acasă și să păstreze ca amintire încurajările primite.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...