0.3 C
Bistrița
joi, ianuarie 23, 2025

FOTO/VIDEO: Festivități emoționante, la început de an școlar, în școlile din Bistrița. Ce așteptări au părinții

A sunat pentru prima oară clopoțelul, în această dimineață pentru zeci de mii de elevi din județ care au început azi un nou an școlar. Cu ce gânduri și așteptări au întâmpinat părinții anul școlar:

Peste 47.000 de elevi au început astăzi școala și grădinița în Bistrița-Năsăud. Emoțiile s-au regăsit din plin în privirile părinților care și-au însoțit copiii pentru prima oară în sălile de clasă, după doi ani de restricții.

Fiecare școală din oraș și-a întâmpinat elevii cu ceremonii impresionante, programate la diferite ore.

La Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, emoțiile s-au transformat în lacrimi, pentru unii dintre copii.

La Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, au fost organizate două ceremonii.

De la ora 9, pentru elevii din clasele pregătitoare și a V-a. De la ora 11.00, a urmat festivitatea dedicată elevilor din clasa a IX-a.

Sperăm să nu mai venim de la 7 dimineața luni pentru ore până la 10.20. Mai bine dormim în timpul acela. Să ne trimită temele pe Zoom sau Clasroom!”, au transmis câțiva părinți în curtea colegiului.

Începem școala cu gânduri bune. Să fie un an prosper și liniștit. Să reușească elevii să se adapteze noilor schimbări anunțate… Asta e cel mai important”, ne-a mărturisit sora unui prichindel care a început clasa pregătitoare.

Să aibă toți copiii parte de un an școlar frumos, cu bucurii și cu împliniri”, a completat o bunică. 

Începem școala cu gânduri bune, pline de optimism. Băiețelul nostru a început astăzi cșcoala la Liviu. Suntem aproape, am venit pe jos. Din câte am văzut, nici nu au fost probleme cu traficul”, a subliniat un tătic emoționat.

Ne dorim multe binecuvântări pentru copii. Să aibă spor la învățat. Și să fie cuminți. Sperăm să se termine odată cu pandemia, ca să poată veni copiii la școală. Noi am avut noroc de copii mici. Celor mai mari nu cred că le-a fost tocmai ușor…”, ne-a spus una dintre mămici în curtea CNLR. O altă mămică își dorește mai degrabă „să depășim împreună mai ales barierele și hopurile emoționale…” 

La Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, în premieră, o fostă elevă la flaut și ulterior la clasa de Pedagogic a preluat, în calitate de învățătoare, clasa a IV-a.

Este vorba despre Diana Breșfelean, care s-a declarat foarte emoționată, la acest început de drum.

Nu s-au schimbat chiar atât de multe lucruri. Nu vom mai da teză la engleză, ci vom da un test foarte serios. Continuăm să ne întrebăm dacă trecem sau nu clasa. Și vom trece, bineînțeles, dacă muncim.

Suntem cam ca în Games of Thrones, versiunea 2.0. Cam ca în Casa Dragonului. Unii dintre voi sunteți pentru prima dată în Casa Dragonului. Vă doresc să vă bucurați de tot ce se întâmplă frumos în acest an școlar.  Să vă bucurați precum Prințesa Rhaenyra când și-a recuperat oul de dragon. Dar vă spun de pe acum: să moștenești tronul de fier este puțin mai complicat. Înseamnă multă muncă și multe provocări. Vă provoc să munciți și să aveți realizări grozave!”, a subliniat și profesoara Alina Tomi.

Între părinții aflați în curtea liceului de muzică, s-a aflat și Alexandru Câțcăuan, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor. „Nepoțica noastră a început clasa a V-a, la pian. A dat un examen de diferență, zilele trecute. Am trecut prin emoții mari, pentru că au fost 24 de candidați pe 7 locuri. Ne-a făcut o surpriză în decembrie, când a decis singură și ne-a curentat pe toți. Ne-a anunțat că vrea la liceul de muzică. Din clasa I a făcut ore în particular, și s-a îndrăgostit de pian.

Ne dorim de la acest an școlar ca nepoțica să se bucure de drumul pe care l-a ales. Sper să fie o alegere bună. Să ne bucurăm împreună când va ajunge la Conservator”, a transmis Alexandru Câțcăuan. 

Începem anul școlar cu gânduri bune. Avem o fetiță în clasa a IX-a, la Pedagogic. Suntem din Sânmihaiu de Câmpie. Fetița va sta în Sigmir, la fratele meu. Sperăm să fie bine și să învețe cum se cade”, ne-a mărturisit o altă mămică.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Motto:
    “Școala va fi bună, când popa va fi bun, darea mică, subprefecții oameni care să știe administrație, finanțe și economie politică, învățătorii pedagogi – pe când adică va fi școala școală, statul stat și omul om, precum e în toată lumea, iar nu ca la noi- adică ca la nimeni- unde găsești în cercurile cele mai înalte oameni ce trăiesc în vecinică dușmănie cu gramatica, necum cu alte cunoștințe sau cu dreapta judecată”.
    (Mihai Eminescu)
    In loc de comentariu, mai bine articolul „CA LA NOI LA NIMENEA” – de Mihai Eminescu, din Opera Publicistică a poetului (1877 – 1883), articol apărut in ziarul TIMPUL [12 septembrie 1878] :
    Vezi: http://www.mihai-eminescu.ro/ca-la-noi-la-nimenea-de-mihai-eminescu-12-septembrie-1878/?print=pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...