Bucurie mare pentru zeci de elevi ai unor școli din Bistrița – invitați azi, la prânz, să împodobească cu ouă un copac din fața Bisericii Evanghelice, conform unei străvechi tradiții săsești. „Aștept și eu cuminte la coadă să le agăț în pom… Trebuie să-mi aleg o creangă mai frumoasă, până îmi vine rândul”, ne-a șoptit unul dintre copii.
„Este o tradiție mai veche a sașilor, deși recunosc, eu sunt din ’64 aici și nu am prins-o, dar a fost o sugestie a unei ziariste care ne-a amintit că e foarte interesantă așa că am acceptat această propunere încă de acum trei ani… Câteva ouă au rămas de anul trecut, iar copiii, după cum se vede, sunt foarte entuziasmați, abia așteaptă să fie ridicați cu nacela de pompierii voluntari de la SVSU… Ne asigurăm să fie totul în ordine, așa că un voluntar îi însoțește și îi ajută să ajungă la crengile mai înalte…”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro primarul Ovidiu Crețu, prezent la eveniment, alături de viceprimarii orașului.
Zeci de copii au animat atmosfera astăzi, la prânz, în fața Bisericii Evanghelice, încărcați cu coșuri mari de ouă colorate, de diferite dimensiuni. „Am venit cu clasa mea, cu colegii mei din a III-a C de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, am venit să împodobim acest pom, am confecționat chiar noi ouăle, ale mele au ieșit așa de strălucitoare pentru că le-am cumpărat de la un magazin și am lipit ceva peste ele… Aștept acum și eu cuminte la coadă să le agăț în pom, trebuie să-mi aleg o creangă mai frumoasă, până îmi vine rândul…”, ne-a mărturisit, cu ochii după crengi, Călin Tudurachi, în vârstă de 9 ani.
[arve url=”https://www.youtube.com/embed/fvQ-Jk-lVP4″ /]
„Am venit cu elevii noștri din clasa a IV-a Step by step, de la Școala Gimnazială Nr. 1, să contribuim și noi la înfrumusețarea copacului cu ouă… Le-am realizat în timpul orelor de activități practice, pe unele le-am pictat, fiind din polistiren, pe altele le-am împodobit cu tot felul de materiale. Marcăm în acest fel sărbătorile pascale care se apropie. Copiii se distrează, nu știm care să urcăm mai repede sus printre crengi…”, ne-a povestit zâmbind învățătoarea Florina Vlașin.