Absolvenții Liceului „Corneliu Baba” au invadat ieri coridoarele Muzeului Județean, etalându-și talentul și munca într-o amplă expoziție de final de an școlar: picturi expresive, lucrări de grafică, portrete extraordinare sau minuțioase machete ale unor case în pantă, logo-uri ale unor cofetării, un impresionant birou rabatabil, benzi desenate, dar și o spectaculoasă paradă de modă au cucerit ieri seară inimile tuturor, la Muzeul Județean.
Explozie de culoare, ieri, la Muzeul Județean, care a găzduit, pentru câteva ore, o amplă expoziție finalizată cu o spectaculoasă paradă de modă: absolvenții Liceului „Corneliu Baba” și-au prezentat lucrările de atestat. Au demonstrat, o dată în plus că imaginația nu are limite și că nu duc lipsă de talent sau creativitate:
Totul a început la ora 16.00, cu expoziția absolvenților de la secțiile de Pictură, Grafică, Design și Arhitectură.
„Am invadat într-adevăr simezele exterioare ale Muzeului: am început anul trecut cu ideea asta, socotind că lucrările de diplomă la care copiii au muncit atâta ar trebui expuse nu doar în cadrul intim al școlii noastre, ci și într-un cadru profesionist. La muzeu vine foarte multă lume, școlile sunt și implicate în aceste zile în programul Școala Altfel. Astfel încât mulți dintre elevi au oricum program la muzeu, iar noi împușcăm doi iepuri dintr-o lovitură, ca să zic așa.
Facem și un fel de publicitate pentru liceul nostru, pentru vocația pe care unii o au și nu știu s-o exprime. Iar noi, liceul de arte „Corneliu Baba”, putem să fi instrumentele care să-i ajute să facă acest lucru. Să scoată la lumină creativitatea și talentul ascuns într-un copil…”, a explicat pictorul și profesorul Marcel Lupșe.
Nu este o „școală ușoară, în care nu se face carte!”, a mai atras atenția profesorul Marcel Lupșe, amintind că rezultatele infirmă de departe acest lucru.
„Liceul are olimpici nu doar la specialitățile vocaționale de care se ocupă, ci și la alte discipline precum engleză, italiană, limba și literatura română. În plus, ne mândrim cu a treia sau a patra medie de promovabilitate la BAC din județ. Liceul de arte Corneliu Baba se bucură de o consistență tot mai mare, pe an ce trece, are reprezentativitate și are în oraș o prezență vizibilă și pronunțată în Bistrița…”
Marcel Lupșe a recunoscut că este ultimul an de profesorat, în cazul său, pentru că are de gând să iasă la pensie și să-și dedice timpul proiectelor artistice personale. „Dar sunt foarte mândru de toți absolvenții mei. Peste 80 dintre elevii pe care i-am pregătit de-a lungul anilor au intrat la diverse secții ale facultăților de artă din țară. Este o satisfacție extraordinară, și pentru noi, profesorii, și pentru elevii noștri…”, a mai spus Marcel Lupșe.
Seara la Muzeul Județean s-a încheiat spectaculoasă cu o paradă a secției de modă, coordonată de profesoara Loredana Chiș.
[arve url=”https://youtu.be/vklQdJa0niI” /]
La început au fost prezentate lucrări realizate de absolvenții din anii precedenți. După care au urmat creațiile din 2019 semnate de Anamaria Pop, Melisa Dragotă, Denisa Nimigean, Adriana Moldovan, Sabin Bodiu și Adriana Vaida:
[arve url=”https://youtu.be/1Hn_gjgv8-s” /]