-1.9 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 18, 2025

FOTO – Tradiția în farfurie: Încă un punct gastronomic local, inaugurat în Cormaia

Cormăița” este cel mai nou punct gastronomic local care și-a deschis azi porțile, în Cormaia. Acesta aparține familiei Floarea și Vasile Larionesi, care vor oferi turiștilor preparatele tradiționale și autentice ale bunicilor.

Campania „Din fermă în furculiță” în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud continuă: Încă un punct gastronomic local – cel cu numărul 18 – și-a deschis azi larg porțile pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și tradiții!

Punctul Gastronomic Local „Cormăița” – al 18-lea punct gastronomic local din Poarta Transilvaniei – își deschide larg porțile în pitoreasca localitate Cormaia, oferind o experiență autentică, într-un cadru tradițional.

Felicitări, familiei Floarea și Vasile Larionesi pentru pasiunea și măiestria cu care pregătiți preparatele tradiționale, păstrând gustul autentic al locului.

Mulțumim Elena Bărbos, director al Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”, pentru sprijinul constant oferit tuturor celor care contribuie la promovarea gastronomiei locale.

Punctele Gastronomice Locale aduc tradiția în farfurie. La cât mai multe astfel de locuri, în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud!”, a transmis Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

Strategia UE – „Din fermă, în furculiță”, își propune să ofere clienților / turiștilor, materia primă din gospodăria sau ferma proprie, din comunitatea locală sau comunitățile învecinate, de la producătorii locali.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a adoptat această soluție în Strategia de dezvoltare a județului 2021‐2027.

Se răspunde, astfel, interesului crescut față de experiențe gastronomice complexe și produse tradiționale, cu specific local.

Acest tip de turism are o funcțiune economică directă, contribuind la asigurarea și creșterea veniturilor producătorilor și furnizorilor de servicii de alimentație publică cu specific local.

Regiunea gastronomică „Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud” a fost inclusă, de altfel, în Traseul gastronomiei tradiționale românești.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Apartamente spațioase, cu finisaje de lux, de la DHD Rezidence, numai gata să te muți în ele

Proiectul DHD Residence a fost finalizat și recepționat. Apartamentele spațioase, cu finisaje de lux, își așteaptă...

Porți și garduri premium, de la Kreativ Metal & Colours, acum cu o reducere de 10 la sută la toate comenzile!

Gardul și poarta curții tale pot avea propria personalitate. Specialiștii de la Kreativ Metal & Colours...

Se fac angajări la MasterFoam, TeraSteel, GB Instaplan și Delice Pan! NOI locuri de muncă, în Bistrița

MasterFoam caută spre angajare stivuitoriști și tehnicieni mentenanță, iar Delice Pan are nevoie de un inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan Bistrița care angajează electricieni, sudori, lăcătuși mecanici. Oferta completă, mai jos: