0.4 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 22, 2025

FOTO: Sute de bistrițeni prezenți la hramul Mănăstirii „Sfântul Ilie” din Nușeni

Sărbătoare mare – astăzi, la Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Nușeni. Ca în fiecare an, pe 20 iulie, aici este prăznuit Proorocul Ilie Tesviteanul, ocrotitorul mănăstirii. Sute de bistrițeni au fost prezenți în poiana mănăstirii, în jurul altarului de vară, la Sfânta Liturghie oficiată de părintele Mitropolit Andrei Andreicuț.

Ca în fiecare an, pe 20 iulie, Mănăstirea din Nuşeni şi-a deschis porţile primindu-i pe sutele de credincioşi care au participat la această bucurie duhovnicească.

Astăzi, ziua praznicului Sfântului Ilie Tesviteanul, a început odată cu Slujba Aghiasmei mici, după care s-a slujit Acatistul Sfântului Ilie Tesviteanul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPS Mitropolitul Andrei, alături de un sobor de preoţi.

„Peste câțiva ani, anul 2020 probabil că va fi numit anul unei boli care a cuprins întreaga lume, anul pandemiei; dar aceasta nu înseamnă că toți au murit în anul 2020. De aceea, să ne asumăm responsabilitatea pentru noi și cei apropiați ai noștri și pentru locul în care trăim (o spun ascultătorilor postului de radio Renașterea), ca peste câțiva ani să nu ne fie rușine de modul în care ne-am manifestat și acționat în perioada aceasta (în paranteză fie spus, îndemnul e valabil și pentru cei ce iau deciziile la nivel național să nu ajungă în anii ce urmează, să nu ajungă să fie arătați cu degetul). Profit de această ocazie și insist ca cei mai în vârstă, părinți, bunici, zilnic să dea îndemnuri și povețe bune celor tineri. Iată, acestea ar fi câteva sfaturi de actualitate. Nu știu în ce măsură sunt eu în drept să spun aceasta, dar apreciez foarte mult atitudinea echilibrată a mai-marilor noștri, cât și a Părintelui Mitropolit Andrei pentru modul înțelept cum s-a procedat până acum”, a transmis credincioșilor protosinghel Paisie Iloaie, starețul mănăstirii.

Sfântul Ilie este cinstit de creştini ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă.

În tradiţia românilor este considerat o divinitate populară a Soarelui şi a focului, fiind celebrat în numeroase tradiţii şi datini.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...