-4 C
Bistrița
duminică, februarie 23, 2025

FOTO: Sute de bistrițeni prezenți la hramul Mănăstirii „Sfântul Ilie” din Nușeni

Sărbătoare mare – astăzi, la Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Nușeni. Ca în fiecare an, pe 20 iulie, aici este prăznuit Proorocul Ilie Tesviteanul, ocrotitorul mănăstirii. Sute de bistrițeni au fost prezenți în poiana mănăstirii, în jurul altarului de vară, la Sfânta Liturghie oficiată de părintele Mitropolit Andrei Andreicuț.

Ca în fiecare an, pe 20 iulie, Mănăstirea din Nuşeni şi-a deschis porţile primindu-i pe sutele de credincioşi care au participat la această bucurie duhovnicească.

Astăzi, ziua praznicului Sfântului Ilie Tesviteanul, a început odată cu Slujba Aghiasmei mici, după care s-a slujit Acatistul Sfântului Ilie Tesviteanul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPS Mitropolitul Andrei, alături de un sobor de preoţi.

„Peste câțiva ani, anul 2020 probabil că va fi numit anul unei boli care a cuprins întreaga lume, anul pandemiei; dar aceasta nu înseamnă că toți au murit în anul 2020. De aceea, să ne asumăm responsabilitatea pentru noi și cei apropiați ai noștri și pentru locul în care trăim (o spun ascultătorilor postului de radio Renașterea), ca peste câțiva ani să nu ne fie rușine de modul în care ne-am manifestat și acționat în perioada aceasta (în paranteză fie spus, îndemnul e valabil și pentru cei ce iau deciziile la nivel național să nu ajungă în anii ce urmează, să nu ajungă să fie arătați cu degetul). Profit de această ocazie și insist ca cei mai în vârstă, părinți, bunici, zilnic să dea îndemnuri și povețe bune celor tineri. Iată, acestea ar fi câteva sfaturi de actualitate. Nu știu în ce măsură sunt eu în drept să spun aceasta, dar apreciez foarte mult atitudinea echilibrată a mai-marilor noștri, cât și a Părintelui Mitropolit Andrei pentru modul înțelept cum s-a procedat până acum”, a transmis credincioșilor protosinghel Paisie Iloaie, starețul mănăstirii.

Sfântul Ilie este cinstit de creştini ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă.

În tradiţia românilor este considerat o divinitate populară a Soarelui şi a focului, fiind celebrat în numeroase tradiţii şi datini.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Locuri de muncă, disponibile și la Cabinetul de psihologie Sutea Rozalia își extinde echipa și caută logoped și pedagog de recuperare. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița, la depozitul AnnaFiori.ro Sărata, STEWO Năsăud sau Restaurant Arena by Casa EMA.

RUBIN Dragobete Drive – Pentru o dragoste care merge mai departe cu Kia, Suzuki, Ssangyong și MG!

Rubin Motors Bistrița – dealer autorizat Kia, Suzuki, Ssangyong și MG îți propune să sărbătorești iubirea cu o experiență auto memorabilă! Participă la campania specială „Dragobete Drive" și ai șansa de a câștiga și o cină romantică la Hotel Roser House – un loc de poveste pe malul lacului Colibița, unde iubirea și peisajul montan se întâlnesc perfect.

5 Soluții simple pentru a-ți atinge obiectivele majore

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare, a unei mașini, investiția în educație sau orice alt obiectiv major cu impact pe termen lung poate părea o provocare atunci când apare partea financiară. Însă, există soluții la îndemână care îți vor facilita accesul către planurile tale. Trebuie să știi unde să le cauți și cum să le accesezi.