Una dintre gustările dulci servite de Papa Francisc în vizita sa în România a fost realizată tocmai la Beclean. O cofetărie, împreună cu o maestră a decorului floral pentru torturi, au pregătit desertul. Cum arată și ce conține:
Unul dintre deserturile servite de Papa Francisc în vizita sa în România, mai exact ieri la Blaj, a fost realizat tocmai la Beclean. În spatele tortului realizat special pentru Sanctitatea Sa, s-a aflat Cofetăria Linqenda Beclean și maestra decorului floral Marinela Mureșan.
Decorul realizat de Marinela Mureșan a fost cu totul special, tortul fiind înfrumusețat cu trandafiri albi, preferați de Papa Francis și o specie de Helleborus, special creată de o firmă italiană și dedicată Sanctității Sale. La acestea s-a adăugat și Rochița rândunicii.
Aceasta a dat detalii despre tort pe pagina sa de Facebook, unde a și postat câteva fotografii cu desertul servit de Papa Francisc. Marinela Mureșan a mărturisit că a muncit cu emoție la acest proiect, care îi este foarte drag.
„Cu emoție am lucrat și tot cu emoție pot acum să vă arăt proiectul cel mai recent, foarte drag sufletului meu! Am avut bucuria și onoarea de a decora tortul care i-a fost servit ieri, la Blaj, Sanctității Sale Papa Francisc și suitei sale. Am lucrat în colaborare cu Cofetăria Linqenda Beclean, pe un model dat, pentru care eu am avut, totuși, libertatea de a realiza decorul floral. Am ales trandafirii albi, preferați de Papa Francisc și o specie de Helleborus, special creată de o firmă italiană și dedicată Sanctității sale, la care am adăugat Rochița rândunicii, fragilă, delicată, dar, în același timp rezistentă și tenace”, a postat pe pagina sa de Facebook fosta profesoară Marinela Mureșan.
Foto: Capital.ro/Marinela Mureșan