-0.9 C
Bistrița
marți, decembrie 24, 2024

FOTO: Studenții UBB Bistrița Geografia Turismului, într-o expediție memorabilă în Vârful Beneș din Munții Rodnei

Studenții Universității Babeș-Bolyai Extensia Bistrița, secția Geografia Turismului, s-au aventurat într-o expediție memorabilă, pentru a descoperi potențialul turismului militar din Munții Rodnei. Au fost îndrumați de profesorul Ioan Bâca și șeful de an, Lucian Gîța.

Tinerii exploratori au urcat Muntele Beneș în căutarea vestigiilor istorice din al doilea război mondial. Au fîncercat să descopere valorile culturale și potențialul turistic ascuns în aceste teritorii sălbatice și pline de mister. 

Echipa de studenți a avut de străbătut potecile abrupte și pădurile dese ale zonei. Tinerii nu au ratat ocazia de a fotografia peisajele, flora și fauna întâlnite pe traseu.

Am fost încântați de întâlnirea cu regina brandușelor – o raritate care ne-a încântat inimile. Am descoperit, așa cum ne-am propus, ruinele și fortificațiile rămase din perioada celui de-al doilea război mondial.

Ne-am străduit să înțelegem mai bine povestea acestor locuri. Să identificăm potențialul turistic al siturilor istorice. Fiecare piatră acolo pare să spună o poveste, să te inspire să înțelegi aceste locuri nu doar ca simple relicve, ci ca povești vii ce meritau să fie spuse lumii”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, Lucian Gîța. 

A fost vorba nu doar despre o aventură capabilă să îi apropie pe tineri de natură și istorie, ci și de sentimentul de camaraderie și prietenie care i-a legat în urma unei expediții pline de semnificații.

Împreună, am făcut probabil și ultimul om de zăpadă al anului… Studenții și-au pus astfel amprenta creativă asupra peisajui înzăpezit. 

La finalul expediției, studenții au reușit să adune nu doar informații despre potențialul turismului militar din munții Rodnei. Ci și amintiri prețioase, cunoștințe și experiențe unice. 

A fost o zi de explorare intensă și plină de emoții în munții Rodnei, pentru tinerii studenți ai UBB de la secția Geografia Turismului. Au descoperit, sperăm, nu doar istoria și potențialul turistic, ci și forța prieteniei și a pasiunii pentru cunoaștere”, a mai mărturisit Lucian Gâța. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la GB Instaplan Bistrița! Este nevoie de sudori, instalatori, electricieni

GB Instaplan Bistrița își mărește echipa și are nevoie de sudori, lăcătuși mecanici, instalatori și electricieni. NOI locuri de muncă sunt disponibile și la MasterFoam din Șieu Măgheruș sau Fan Courier care angajează curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. 

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...