La Grădinița cu program normal nr. 2 din Bistrița, copilașii de 4-5 ani s-au îmbrăcat în straie tradiționale și-au organizat o șezătoare, presărată cu tors, croșetat, împletit, glume și ghicitori.
Preșcolarii Grădiniței cu Program Normal nr. 2 din Bistrița au aflat cum își petreceau timpul liber bunicii și străbunicii lor, acum câteva decenii, în satele din Bistrița-Năsăud, la șezători.
S-au îmbrăcat în haine tradiționale, cusute chiar de bunicii lor, și au învățat să coase, să împletească sau să croșeteze, activități principale din timpul șezătorilor de acum 100 de ani. I-au ajutat directoarea Carmen Sabău și educatoarele Ioana Ghiran și Miriam Ilovan.
„Fetele și feciorii grupei Albinuțelor au petrecut împreună, fetele harnice au tors, croșetat, împletit iar băieții mai năstrușnici au spus glume, ghicitori și zicători. În încheierea șezătorii s-a lăsat cu un joc popular de pe Valea Someșului. Preșcolarii au reușit să trezească în sufletele celor prezenți dragostea de tradiție, de frumos și autentic, care va rămâne mereu în sufletele lor”, precizează una dintre educatoarele participante, Ioana Ghiran.