Străbat orașu-n lung și-n lat, iar acum, sincer, am o mare curiozitate. CE vopsea s-a folosit la trecerea de la Raiffeisen-ul de pe Pietonal?!? Trecerea e desființată de mult, dar liniile albe apar din nou și din nou. Știți cine e muncitorul care a vopsit? Sau măcar ce vopsea a folosit??
În burgul nostru există un fenomen PARADOXAL!
În timp ce numeroase treceri de pietoni au „noroc” doar cu pancartele care le anunță prezența, există o trecere ce NU se dă dusă.
Trecerea de pietoni de la banca Raiffeisen de pe Pietonalul Liviu Rebreanu a fost desființată în iunie 2019. S-a pus pancartă, iar liniile albe au fost acoperite cu vopsea neagră.
ATENȚIE! S-a desființat trecerea de pietoni de la Raiffeisen!
Cu toate că NU a mai fost revopsită, au trecut ploi torențiale și ierni geroase peste ea, trecerea de pietoni desființată este MAI VIZIBILĂ decât multe altele vopsite și revopsite.
Ieri, am făcut o plimbare în această zonă. Unele treceri erau proaspăt vopsite, deci vizibile. Iar altele – mai puțin vizibile, precum „încăpățânata” trecere de pietoni de la Raiffeisen.
Paradoxal, această trecere de pietoni este mai vizbilă decât cele dintre blocuri – zone unde copii pot apărea dintre mașini. Sau chiar mai vizibilă decât cele de pe DN 17, zonă intens circulată și în care pietonii sunt puși într-un real pericol dacă se aventurează să traverseze.
Acestea fiind spuse, îmi satisface și mie cineva curiozitatea?
Ce vopsea s-a folosit de NU SE DUCE? Sau măcar, cine e muncitorul ăla care a lucrat AȘA de bine încât îi rămâne munca vizibilă – în ciuda trecerii timpului și a intemperiilor vremii?
Exact asta am observat si eu săptămână asta. Sincer am crezut ca au reactivat-o . Tocmai mi-a trecut prin fata mașinii un pieton liniștit :))))) zilele astea
Înainte de Paști șeful de la asfaltări a fost în zonă pentru a pregăti revopsirea ei. A fost o gafă mare modul în care au, și n- au desființat-o!
Având în vedere că trecerea de pietoni face legătura între o instituție financiară declarată (bancă) și altă instituție financiară nedeclarată(biserică-parohie), se pare că atunci când a fost realizată a fost și sfințită. De aici ,, trăinicia” ei !😏😀