-0.6 C
Bistrița
luni, decembrie 23, 2024

FOTO: Șanse mari pentru echipele bistrițene să joace în Champions League la minifotbal!

În această seară, la Hotel Metropolis din Bistrița, Baza Sportivă Raoul Arena a organizat tragerea la sorți a grupelor celor patru Campionate Regionale 2018. Extragerea bilelor a fost realizată într-o atmosferă de mare sărbătoare, de patru tinere îmbrăcate în costume populare.

Într-o atmosferă de mare sărbătoare, emoție și-n lipsa frontierelor sociale, evenimentul sportiv de astăzi a putut fi urmărit LIVE pe Facebook, pe pagina oficială a Federației de Minifotbal România. Printre amintirile celor din conducerea federației s-a menționat despre Bistrița că este un tărâm al fotbalului, au fost evocați Jean Pădureanu și Victor Ciocan, dar s-au făcut aluzii și la legendele despre Dracula.

Tragerea la sorți a fost efectuată de patru tinere îmbrăcate în costume populare autohtone și discret coordonate, întru delicatețe și zâmbet, de maestrul coregraf Teodor Pușcaș.

Locațiile calificărilor sunt:

  1. Campionatul Regional Sud – Vest / Craiova, Baza Sportivă ATLETICO
  2. Campionatul Regional Nord – Vest / Arad, Baza Sportivă DESAVOIA
  3. Campionatul Regional Sud – Est / Ploiești, Baza Sportivă KIRU SPORT
  4. Campionatul Regional Nord – Est / Bistrița, Baza Sportivă RAOUL ARENA

Obiectivele principale sunt participarea la Campionatul Național 2018, unde se vor califica cele 4 câștigătoare din sferturile de finală ale fiecărui campionat regional, și obținerea licenței de participare la ediția 2018 a EMF Champions League și Senior Cup 2018 (fiecare campioană regională) organizate în perioada 05 – 09 septembrie a.c. la Terme Catez din Slovenia. Totodată, se urmărește selecția unor jucători pentru echipa națională care va participa între 12 și 18 august la Campionatul European de Minifotbal din Kiev (Ucraina), având ca obiectiv clasarea între primele 4 finaliste. Această reușită ar permite calificarea directă la Mondialele din 2019.

Iată și componența grupelor de la Bistrița – Campionatul Regional Nord – Est:

Grupa A: / Bistrița 1 / Pașcani 1 / Campionatul Studențesc Iași 1 / Piatra Neamț 2 /

Grupa B: / Iași 1 / Vatra Dornei / Bistrița 2 / Botoșani 2 /

Grupa C: / Bacău 1 / Piatra Neamț 1 / Iași 2 / Focșani 2 /

Grupa D: / Roman 1 / Focșani 1 / Botoșani 1 / Bistrița 3 /

Deoarece, în multe dintre campionatele locale, edițiile din acest an competițional nu s-au încheiat – așadar nu este cunoscută ierarhia valorică finală – s-a preferat ca fiecare echipă de pe tabelul calificărilor să aibă indicativul locului pe care se va clasa la sfârșitul ultimei etape (la nivel județean).

Între 8 și 10 iunie, la Bistrița se așteaptă un număr record de spectatori care să-și susțină echipele favorite. De altfel, s-au și făcut promisiuni despre aranjarea tribunelor pentru ca acestea să ofere maximum de vizibilitate și spațiu pentru susținători și instalarea unui ecran imens de 3 m x 5 m care va capta 4 camere HD pentru transmiterea integrală a competiției de-a lungul celor 3 zile.

Alături de reprezentanții  celor 62 de echipe și 1700 de jucători din campionatul local, structurat pe trei ligi și două grupe pentru confruntările dintre instituții și firme, s-au aflat reprezentanți ai sponsorilor locali, precum și toți componenții Comitetului Executiv al FMR: Ioan Onicaș – președinte, Paul Costaș – vicepreședinte, Attila Takacs – secretar general și Dan Cojocaru Ștefan – director tehnic al echipei naționale.

Din partea oficialităților locale a participat primarul Ovidiu Teodor Crețu care a fost apreciat pentru discursul său, răbdarea de care a dat dovadă, minuțiozitatea însemnărilor și seriozitatea cu care privește viitorul minifotbalul.

Invitat să participe la edițiile Old Boys viitoare, în rol de jucător activ, acesta s-a eschivat sugerând că o asemenea invitație este onorantă, dar și-a mărturisit speranța că măcar una dintre cele trei echipe locale să se califice în grupele Champions League.

Sponsorii Campionatului Regional Nord – Est care se va desfășura la Bistrița în 8-10 iunie sunt: ACS Transilvania Bistrița, Amicii Building, Artizan BMW, Avramii, Barrier, Belco Avia, Big Store, Bșacho Trapez, Bottega Pavarotti, CAR Acces, Casa cu bere, CML, Comelf, Dodo Cafe, Geoplast, GLS Bistrița, Heineken, Hills, Immowelt, Îndemânarea Construct, Invert Grup, Lays, Netvolt, Nextgen, Nuvo Cafe, Oblio Astrans, Open Consult, Pepsi, Polimed, Puf de Păpădie, Raal, River bet, Rizav Proiect, Rombat, Roser House, Simplu Food, Stettler Tech, Tehnoprodplast, Terasteel, The Drinks Store, Tinu House Art, Tub Integral, Unic Design, Wetter Best

Organizatori: Baza Sportivă RAOUL ARENA, Primăria Municipiului Bistrița, Federația de Minifotbal România.

Fiindcă deja au început antrenamentele oficiale, calculele matematice pentru șansele de calificare, evaluările și monitorizările adversarilor și al potențialului de luptă – tuturor echipelor implicate în acest extraordinar proiect sportiv le dorim energie și putere de luptă fără margini!

Istoria fotbalului 5 + 1 din Bistrița a început acum peste 10 ani, când primii investitori în terenurile sintetice abia ce aflaseră de acest gazon și nu-și puneau mari speranțe în ele, dincolo de profiturile banale obținute într-un anonimat al miuțelor mutate de pe asfaltul, betonul sau zgura comunistă.

Avantajele fotbalului pe iarbă artificială sunt multiple:  coagularea în spiritul pasiunii și al sportului practicat cu fair – play a tuturor pasionaților nostalgici, fie ei amatori sau profesioniști, cu participări fără discriminare pornind de la foști campioni ai României, internaționali retrași din activitate și ajungând chiar la persoane care nu au practicat niciodată acest sport la nivel de performanță.

Cu un regulament specific, adaptat dimensiunilor reduse ale suprafeței de joc dar păstrând caracteristicile de bază ale normelor și regulilor din fotbalul clasic, minifotbalul contracarează jocul dur și asigură fluiditatea partidei spre satisfacția publicului spectator.

În acest moment, Federația Europeană de Minifotbal (EMF) – cu organizația mamă Federația Mondială de Minifotbal (WMF), se află la loc de cinste în Europa și este considerată cel mai mare proiect pentru mase, după căderea blocului comunist. Ca să înțelegem anvergura sportivă și bucuria cu care a fost asimilat pe continentul nostru, trebuie specificat că sunt peste două milioane de jucători activi, dintre care 500.000 numai în Anglia. În România se derulează la nivel național peste 55 de competiții anuale care înglobează aproape 30.000 de jucători legitimați în peste 2000 de echipe și 37 de județe.

An de an, numărul echipelor care doresc să participe la competițiile regionale și naționale organizate de Federația de Minifotbal România, este în permanentă crește, astfel că pentru anul 2018 alocarea locurilor s-a făcut în urma deciziei Comitetului Executiv care a stabilit:

  • Campionate Regionale: 72 echipe
  • Cupa României: 96 echipe
  • Campionatul Național al Firmelor: 64 echipe
  • Campionatul Național Old Boys: 16 echipe.

Omul din mijlocul fenomenului local, Raoul Borșoș, este singurul care a descifrat oportunitățile care se nășteau odată cu afilierea la Federația de Minifotbal România. Înființată în anul 2011, și aflată în plin  fenomen de expansiune care să acopere cererea tot mai mare de pe piață, sub egida acesteia se desfășoară competiții multiple și cu grad ridicat de performanță care constituie baza turneelor zonale, finale și ale Cupei României, în urma cărora selectionerul echipei naționale are posibilitatea să aleagă cei mai buni jucători care să reprezinte țara noastră la disputele internaționale.

Raoul Borșoș este unic administrator al Bazei sportive RAOUL ARENA și, totodată, reprezentant pentru Regionala Nord – Est în Comisia pentru Competiții și Dezvoltare a Federației de Minifotbal România.

Primele demersuri, campania de monitorizare și examenul de admitere fiind trecute cu brio, eroul salvator Raoul Borșoș a ajuns astăzi, doar prin autofinanțare și sponsorizări, unul dintre cei mai apreciați oameni de bază ai minifotbalului românesc.

Echipele bistrițene care ne vor reprezenta la acest nivel sunt: EXTRATEREȘTRII (antrenor – jucător: John RUNCAN), RAAL  (antrenor – jucător: Bogdan MATEESCU) și PUF DE PĂPĂDIE (antrenor – jucător: Florin RUS).

Despre primele două, toată suflarea fotbalistică din Bistrița – Năsăud știe că sunt abonate permanent la titlurile locale și câștigarea fazelor județene ale Cupei României, la care se adaugă participări la turneele zonale, finale și naționale ale Cupei României, fotbaliști selectați în lotul reprezentativ al țării, meciuri spectaculoase, jucători talentați și audiențe record de spectatori.

A treia echipă este revelația sezonului 2017 – 2018, aflată la prima participare în liga I, dar care, cu o ambiție ieșită din comun, a reușit să-și învingă temerile ba, mai mult să ocupe o poziție onorantă ce îi permite reprezentarea minifotbalului local pe plan național.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...