Municipalitatea a atras fonduri pentru reabilitarea mai multor școli din oraș. Unele vor fi doar înfrumusețate, iar la altele sunt prevăzute lucrări serioase. Unele vor avea două terenuri de sport, altele o sală de sport semi-îngropată, cu teren deasupra. AFLĂ care școli se reabilitează și cum:
Dintr-un total de 34 de proiecte de investiții ale administrației publice, șapte privesc reabilitarea unităților școlare.
Grădinițe
Municipalitatea are în plan reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu program prelungit nr. 3 din strada Plăieșului.
„Aceasta va fi viu colorată, ca să placă copiilor. Acest proiect este în evaluare. Iar valoarea totală e de 7,35 milioane lei”, a explicat primarul Crețu.
O altă grădiniță ce va fi reabilitată e Grădinița nr. 2, de pe strada Nicolae Bălcescu. Valoarea proiectului e de 5,25 milioane lei și contractul de finanțare este semnat.
Școli Gimnaziale
Școala Gimnazială Nr. 1 va avea ceva nemaivăzut în județul nostru.
Proiectul prevede reabilitarea corpului vechi de clădire și construirea unei săli de sport semi – îngropată, ce va avea deasupra un teren de sport.
De asemenea, atelierul mecanic și o sală mică de sport vor fi reabilitate și transformate.
Școala Gimnazială nr. 4 va avea parte de transformări masive. Lucrările costă peste 20 de milioane de lei.
„E o școală mare. Va suferi transformări semnificative. Toate corpurile de clădire vor fi reabilitate, inclusiv sala de sport. Se vor realiza terenuri de sport corespunzătoare. Inclusiv curteaa școlii se va sistematiza și moderniza”, a explicat edilul Bistriței.
Școala Gimnazială Lucian Blaga va avea parte de reabilitarea clădirii cu clase și pe clădirea sălii de sport și vor fi reconfigurate spațiile din curtea școlii. Valoarea proiectului se ridică la aproape 20 de milioane de lei.
Licee tehnologice
Cu aproape 31 de milioane de lei, municipalitatea vrea să reabiliteze Colegiul Tehnic Grigore Moisil. Se are în vedere modernizarea corpurilor A, B și C, clădirile dinspre strada Împăratul Traian.
Două dintre ele vor fi spații pentru educație, una specializată pe ateliere. A treia clădire va fi un internat, deoarece este un interes comun cu Universitatea Tehnică din Cluj. Și astfel, pe două etaje vor sta studenții, iar în celelalte camere, elevii.
Liceul de Servicii va fi și el reabilitat și modernizat. Cu 7, 74 de milioane de lei, proiectul prevede și construirea încă a unui corp, lângă cel existent. Decizia a fost luată așa deoarece mulți elevi sunt interesați de această unitate școlară.