Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud a primit 4 autoturisme 4×4 noi, Dacia Duster, pentru asistența medicală la domiciliu. Investiția se ridică la suma de 708.000 lei, fiind asigurată din bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății.
Parcul auto al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Nădăud a fost înnoit cu 4 mașini Dacia Duster, 4×4, care vor fi utilizate pentru asistența medicală la domiciliu.
La recepția noilor ambulanțe, ce a avut loc în această dimineață la sediul SAJ BN, au participat managerul unității, dr. Annabella Muzsi, președintele CJ BN, Radu Moldovan, deputatul Diana Morar, prefectul Teofil Cioarbă și subprefecții Ioan Zăgrean și Attila Decsei.
„Sunt foarte bucuroasă că acest demers a reușit și că astăzi SAJ BN are în dotare autoturisme 4×4 noi, complet echipate pentru asigurarea asistenței medicale la domiciliu. Acest lucru a fost posibil pentru că fiecare parlamentar a avut posibilitatea ca la Legea bugetului de stat, care s-a aprobat în decembrie anul trecut, să susțină prin amendament un proiect de interes local. Gândindu-mă la faptul că aproape fiecare dintre noi apelăm la un moment dat în viață la serviciile pe care îngerii păzitori, aici prezenți în sală (n.r. – echipa SAJ BN) le fac pentru noi toți, era firesc să susțin partea aceasta, partea medicală„, a declarat deputatul Diana Morar, care a depus amendamentul la Legea bugetului de stat și a propus acest proiect.
Contractul, în valoare de 708.000 lei, a fost semnat în Joia Mare, fiind finanțat din bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății, a precizat managerul SAJ BN, dr. Annabella Muzsi.
„Aceste ambulanțe au tracțiune 4×4 și ne mândrim cu o producție autohtonă, Dusterele fiind fabricate în România. Este foarte important că sunt cu tracțiune 4×4 pentru că permit accesul echipajelor operative chiar și în zone unde vechile ambulanțe, Fiat Punto cu tracțiune 2×4, pe care le avem din 2007 și pe care le-am exploatat 24 din 24 de ore, cu care am trecut o pandemie, nu puteau să ajungă. Vom face în continuare tot ce ne stă în putință să ne dezvoltăm, să asigurăm cât mai bune servicii cetățenilor deoarece în fața bolii toți suntem egali și niciodată nu știm ce se întâmplă, când ajungem să fim pacienți și când avem nevoie de asistență medicală”, a explicat dr. Annabella Muzsi.