Seara aceasta a fost plină de emoții, nervi, stres, imaginație, inovații și… gătit! Cele trei probe din Bootcamp au redus numărul participanților Chefi la Cuțite la 18. Chefii și-au format echipele. Începe greul. Ce au făcut bistrițenii:
Sezonul 5 al emisiunii Chefi la Cuțite a ajuns la momentul începerii confruntărilor dintre cei trei chefi.
Mii de români s-au înscris pentru preselecții, sute s-au prezentat, dar doar 120 au luat două sau trei cuțite, ajungând în Bootcamp.
Printre aceștia s-au aflat și bârgăuancele Elena Rus și Ștefania Manea, iar din cei doi copii ai Ninei Rus, Bogdan.
Prima probă din Bootcamp a fost pregătirea de canapele. Această probă a înjumătățit bucătarii. Printre cei care au părăsit competiția a fost și Bogdan Rus, fiul chefului bistrițean.
A doua probă a bootcamp-ului i-a provocat pe aspiranții la titlul de „câștigător al Sezonului 5”, să gătească… salată.
Fiecare a avut sub cloș un ingredient pe care trebuia să îl foloseaască. Elena a avut de gătit salată cu mix de fructe uscate, iar Ștefaniei Manea i s-a impus să valorifice în salată, iaurtul.
Spre bucuria bârgăuancelor, preparatele le-au trimis în a treia probă a bootcampului.
Proba finală a constat în gătirea unui ou, sau a unui preparat cu ou.
Elena a gătit pâine prăjită cu un ou incorporat, un mic dejun personal. Ștefania Manea a gătit o omletă reinventată.
După jurizarea celor 30 de preparate cu ou sau din ou, chefii și-au ales echipele. După tragerea la sorți a culorilor, chef Bontea a avut tunica verde, chef Dumitrescu tunica albastră, iar chef Scărlătescu, tunica galbenă.
Preparatul cu ou al Elenei a ajutat-o să treacă mai departe, fiind a doua persoană aleasă în echipa albastră, „Struphii Jedi”.
Ultimul membru al echipei galbene, a fost Ștefania Manea.
„Îmi amintește de Angie. Nu știu ce se întâmplă pe Bârgău acolo, dar ceva se întâmplă”, a spus Scărlătescu.