0.8 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

FOTO: Preparetele Ninei au cucerit trei medalii de aur la Izmir! „Au mâncat turcii, pe rupte!”

Zilele trecute, în Izmir, Turcia, a avut loc un concurs internațional de gătit. Bistrițeanca Nina Rus a câștigat trei medalii de aur, la tot atâtea probe la care a participat individual. Echipa din care a făcut parte a câștigat cupa competiției. Ce preparate a gătit și care e următoarea provocare:

Chef Nina Rus, din comuna Romuli, țintește sus și reușește tot mai multe performanțe culinare. Zilele trecute a participat la Bestcookfest Kemalpasa 2018, în Izmir, Turcia.

„Asociația Culturală Euro Est Alternativ este singura asociație culinară din România care a scos bucătarii în foarte multe țări. Astfel, foarte mulți bucătari au devenit cunoscuți. Asociația e condusă de Radu Zărnescu și de Iulia Drăguț, o femeie puternică și deosebită. Datorită acestei asociații am ajuns și la Izmir”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, chef Nina Rus.

Care au fost probele si preparatele?

În cadrul concurcului culinar, Nina Rus a participat la mai multe probe, individual sau cu echipa.

Probele Individuale

Bistrițeanca a avut de gătit, la cele trei probe individuale, miel, pește și paste.

Am gătit cotlet de miel în crustă de pudră de mazăre cu cilli, piure de cartof dulce cu sfeclă și fenicul, linte cu portocală și coriandru și sos de smochine cu cafea. La pește am surprins cu păstrăv auriu aromatizat cu piper roșu dulce, garnitură de piure de păstârnac cu vanilie și mascarpone și sos de physalis cu coriandru. Pastele au fost cu vită din prosecco, gorgonzola și radicchio”, a explicat chef Nina Rus.

Toate cele trei preparate i-au adus medalii de aur, fiindu-i foarte apreciat fiecare dish în parte.

Master Klass

Împreună cu echipa, a pregătit la această probă, produse tradiționale: papanași, zacuscă de păstrăv afumat, ciulama etc.

„Au mâncat turcii, pe rupte. Tare le-au mai plăcut produsele noastre tradiționale”, a spus Nina.

Black Box

„Am participat și la o probă destul de interesantă. Aveai o cutie neagră și cu ce găseai înăuntru, trebuia să gătești un starter, main course sau desert. În cutia noastră au fost pere, kiwi, unt și mentă. A fost interesant. Și ideile ne-au venit”, a povestit bistrițeanca.

Punctajele obținute de fiecare bucătar, individual, cât și la proba de echipă, au adus României Cupa concursului.

Provocări pe viitor

Începând de azi, chef Nina Rus se află la festivalul „Raci, Scoici, Rapane, Caracatițe, Creveți, la Iași”. Apoi va participa la Festivalul Scoicilor.

În perioada 10 – 15 mai va participa la un alt concurs internațional de gătit, în Koreea.

Acolo voi avea patru probe de susținut: porc, miel, pește și pui. Mi se suprapune cu Festivalul Gustului Românesc a lui Chef Scărlătescu. I-am zis că nu am cum merge, dar îl voi trimite acolo pe Gabi (n.r. Soțul Ninei) și două fete drăguțe”, a explicat chef Nina Rus.

Bineînțeles, cea mai mare provocare care îi stă înainte este Cupa Culinară Mondială ce va avea loc în luna noiembrie, în Luxemburg.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...