În weekend, chef Nina Rus a reprezentat România la un concurs culinar din Serbia. Deși a fost cel mai greu concurs, după cum susține bistrițeanca, echipa României s-a făcut remarcată. Nina Rus a venit acasă cu trei medalii de aur, dar și de argint și bronz.
„Vojvodina Cup” a avut loc în acest weekend, în Novi Sad, Serbia.
În echipa ce a reprezentat România la acest concurs a fost și Chef Nina Rus, managerul Păstrăvăriei Rin din Romuli. Aceasta a fost încrezătoare că ceea ce o va face remarcată este gustul din farfurie.
Cu toată încrederea în gustul său, concursul din Serbia a fost cea mai mare provocare de până acum.
„A fost extraordinar de greu. Și asta pentru că a trebuit să gătim totul în stil vojvodan. Adică trebuia să ști ceva despre zona respectivă și despre mâncarea lor. De aceea a fost cel mai greu concurs de până acum. Și mai ales proba de mâncare tradițională”, a explicat Nina Rus.
Provocările celor șase probe
În cadrul concursului au avut loc trei probe. Iar Nina a dat tot ce a avut mai bun. Și astfel, premiile nu au întârziat să apară.
Vojvodan Modern – vită cu sos de prune și caise, piure de păstârnac cu pătrunjel, legume sotate și ciuperci cu tarhon
Vojvodan tradițional – saramură de păstrăv cu mămăligă cu caimac
Paste – preparat din paste cu carne dublă – vită și porc, cu caimac și vin
Desert – măr copt gen trandafir
Hidden Box – miel cu sos de mentă și cu legume
Proba de ehipă – tradițional românesc – fasole cu cârnaț, salată de icre, zacuscă cu hribi, alivenci, cârnaț de casă, sarmale cu păstrăv afumat etc.
Cele șase probe i-au adus Ninei două medalii de aur, două de argint și una de bronz și o medalie de aur cu echipa.
A fost și o probă – expoziție cu produse de patiserie tradiționale, unde fiecare concurent a expus ceva adus gătit de acasă.
„I-am cucerit și pe sârbi. După jurizarea produselor tradiționale, au venit toți și în două minute au devorat tot. Ideea e că sârbii nu au produse de-ale lor, tradiționale. Ceva autentic. Ei au furat de la unii și de la alții”, a explicat Nina Rus.
În fața chef-ului bistrițean stau și alte provocări. Însă acum vrea să se focalizeze pe familie, iar apoi va vedea la ce concursuri la care este solicitată va lua parte.