Elevii școlilor gimnaziale din Mureșenii Bârgăului și Bistrița Bârgăului și-au pus imaginația la contribuție și pregătesc de zor panouri informative și băncuțe din lemn pentru drumeții care vor ajunge în zona lor, în sezonul care urmează, pe Via Transilvanica.
„Comunitatea oamenilor drumului nu are vârstă. Fiecare dintre noi are ceva de făcut pentru acest proiect de țară, mai ales dacă locuiește undeva pe traseu. Chiar și copiii din comunitățile locale fac ce știu ei cel mai bine”, spun cei de la Via Transilvanica.
Îndrumați de profesoara lor, Ioana Pudilic, elevii școlilor gimnaziale din Mureșenii Bârgăului și Bistrița Bârgăului pregătesc panouri informative și băncuțe din lemn, pentru drumeții care vor ajunge în zona lor, pe „drumul care unește”.
„Una dintre valorile cele mai importante ale Asociației Tușuleasa Social este voluntariatul. De-a lungul timpului, Tășu a devenit o școală de voluntariat, unde chiar și cei mai mici au primit întotdeauna o misiune, ceva important de făcut. Via Transilvanica păstrează această valoare și, fiind cărarea care ne aparține tuturor, cu toții ne aducem contribuția pentru a avea cel mai fain drum posibil.
Pentru că au muncit cu toată dedicarea, le mulțumim copiilor și ne bucurăm de implicarea lor! Iar nouă, mai ales oamenilor mari, ne dorim să rămânem mereu curioși și cu un spirit de joacă intact, exact așa ca ei. Când ești așa, ai toate șansele să descoperi lucruri nebănuite pe un drum de lungă distanță!„, a mai precizat sursa citată.
Via Transilvanica, “drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță de 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și traversează zece județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți.