„Lasă-te surprins de țara ta, descoperă Bistrița-Năsăud!” – este mesajul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, într-o postare pe pagina de Facebook, fiind prezentate o parte dintre locurile de poveste pe care turiștii le pot găsi în județul nostru.
„În acest weekend vă invităm să vizitați Bistrița-Năsăud, județ înființat prin reorganizarea teritorială din anul 1968. Dacă sunteți pasionați de drumeții, atunci Bistrița-Năsăud este locul perfect pentru voi.
Acest județ din Transilvania este al nouălea de pe traseul turistic Via Transilvanica și poate fi destinația perfectă din România pentru a experimenta turismul recreativ„, se explică pe pagina de Facebook a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Printre locurile de poveste, pe care turiștii ce ne vizitează județul le pot descoperi aici, sunt amintite Parcul Naţional al Munţilor Rodnei, Parcul Dendrologic Arcalia, Grădinile Istorice din Beclean, Dobric, Silivaşu de Câmpie, formaţiunile carstice de la peşterile Tăuşoare-Zalion şi din Valea Cobăşelului, Ruinele Cetății Ciceului sau Lacul Colibița.
„În anul 1816 se năștea în orașul Bistrița poetul și revoluționarul Andrei Mureșanu, cel care a scris Deșteaptă-te, române! imnul de stat al României. Vă invităm să vizitați casa memorială Andrei Mureșanu în Bistrița.
Un alt muzeu ce poate fi văzut este casa memorială a prozatorului și dramaturgului român, Liviu Rebreanu. Romanele sale cele mai cunoscute sunt Ion, Răscoala și Pădurea Spânzuraților.
O altă personalitate ce aparține patrimoniului cultural național, care a copilărit în Hordou, sat de reședință al comunei cu același nume din județul Bistrița-Năsăud, este George Coşbuc. Casa natală a poetului a fost transformată în muzeu și este apreciată ca fiind una dintre cele mai vechi clădiri din spaţiul Țării Năsăudului„, se mai precizează pe pagina de Facebook a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Foto Facebook Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
Casa memorială a lui George Coșbuc nu este nicidecum casa unde a copilărit poetul
Aceasta r construită de Regna Forest, societate echivalenta cu RNP, care a funcționat în prima parte a secolului XX.