De 4 ani se așteaptă inaugurarea bazinului didactic de înot de la Livezile, o investiție a Companiei Naționale de Investiții. Acesta este gata în proporție de 90% însă nu poate fi inaugurat pentru că nu poate fi încălzit. În zonă nu a ajuns gazul, iar bazinul trebuie încălzit cu niște butelii mari, pentru care trebuie amenajată o platformă și consolidat un perete de sprijin: alți bani, altă distracție!
CNI finanțează construirea unui bazin didactic de înot la Livezile. Este al doilea astfel de bazin construit în Bistrița-Năsăud, după cel de la Beclean, ianugurat în urmă cu 10 ani.
De 4 ani se așteaptă finalizarea lucrărilor și darea acestuia în folosință. Bazinul a început să se degradeze chiar înainte de a fi dat în folosință, după cum se poate vedea cu ochiul liber.
Obiectivul este finalizat în proporție de 90% însă o greșeală făcută de CNI încă dinaintea începerii lucrărilor împiedică acum recepția bazinului. CNI s-ar fi bazat pe aducțiunea de gaz pe Valea Bârgăului, care se lasă așteptată și acum și n-ar fi prevăzut o soluție alternativă de încălzire a bazinului.
Cu lucrările finalizate în proporție de 90%, autoritățile locale s-au trezit că trebuie să găsească o soluție alternativă de a încălzi apa. Aceasta ar fi două butelii imense, pentru care este necesară o platformă specială și consolidarea unui perete de sprijin. „Distracția” ar urma să coste 1,2 milioane de lei, bani pe care Primăria Livezile nu îi are și se pregătește să-i ceară la CNI.
„Bazinul de înot e terminat în proporție de 90%. Nu am ce să-i reproșez constructorului, cerem acum o suplimentare de bani la CNI pentru consolidarea peretelui din spate și platforma pentru buteliile de gaz. Noi ca autoritate locală am asigurat utilitățile: apa, curentul, canalizarea. Și acelea sunt gata în proporție de 90%. Dacă ni se alocă acești bani, eu zic că anul acesta finalizăm bazinul”, a precizat primarul comunei Livezile, Traian Simionca.
Rămâne întrebarea de ce nu a prevăzut CNI încă din proiect o soluție pentru încălzirea apei dacă se știa că în zonă nu este gaz și cine plătește pentru faptul că obiectivul se degradează înainte de a fi recepționat și nu poate fi folosit la 4 ani de la începerea lucrărilor.
Bazinul are o capacitate de 120 de locuri și o adâncime variabilă, de la 1,2 m la 1,8. Va avea, de asemenea, 5 culoare de înot. Acesta ar fi trebuit finalizat în anul 2023.
Loveste din nou incompetenta si nepasarea autoritatilor locale si centrale!!