În locul unor mărțișoare de tinichea, lipsite de suflet sau semnificație, vă propunem – în acest an – să dăruiți mărțișoare dulci. Sunt delicioase, sunt naturale, sunt coapte în Cuptorul lu Buna (băcănia deschisă pe Independenței nr 73) și vor încălzi, cu siguranță, sufletul celor care le primesc în dar!
Chiar dacă par mai năpăstuite, în acest an, din cauza pandemiei, chiar dacă se află în mijlocul unor dispute – mărțișoarele rămân simbolul primăverii și al afecțiunii noastre față de cei din jur.
În mod traditional, este vorba de un șnur împletit din fire albe (simbolizând puritatea, începutul, renașterea naturii) și fire roșii (vitalitate, sănătate, frumusețe, iubire).
Astăzi, însă, mărțișoarele sunt confecționate în cele mai diverse moduri, în funcție personalitatea celor care „îi dau viață”.
Dincolo de formă sau materiale, cel mai important lucru este că tradiția de a dărui mărțișoare a dăinuit peste veacuri și ar fi păcat să se oprească la noi…
Este și motivul pentru care, în acest an, vă propunem să optați pentru ineditele mărțișoare dulci propuse de Cuptorul lu Buna.
Fie că au forma unor turtițe, a unor flori sau steluțe, mărțișoarele dulci din Cuptorul lu Buna sunt pregătite să transmită mesajul vostru de dragoste, mai departe:
Pe rafturile băcăniei puteți găsi o mulțime de bunătăți naturale și sănătoase – de la cozonaci, la zacuscă, sirop, dulceață, paste făinoase, ceaiuri, silvoiță ardelenească (de câteva zile) sau miere!
De asemenea, vă reamintim că inventivitatea producătorilor noștri locali nu are limite!
Dacă vă aflați în căutarea unor cadouri și mărțișoare unicat, realizate manual – nu trebuie decât să dați o raită prin centrul orașului…!
Aici vă așteaptă Artizanii Primăverii – cu o mulțime de minunății tradiționale sau de inspirație tradițională, cu tușe moderne sau inspirate din natură:
Artizanii primăverii, în centrul Bistriței! Târg de Mărțișor, la Muzeul Județean