Trei elevi din Târlișua și doi dintre profesorii lor au avut parte, săptămâna trecută, de o experiență inedită tocmai în Silezia (Polonia), încercând să identifice gradul de poluare a aerului în urma observarii lichenilor de pe copaci.
Săptămâna trecută a avut loc cea de-a doua sesiune de învățare din cadrul proiectului Erasmus+ „Green School 2.0 for a sustainable future” (2017-1-IT02-KA219-036528_4), evenimentul desfășurându-se în Polonia, la Szkola Podstawowa im. Jana Pawla II w Psarach.
Au participat elevi și profesori din toate cele șase țări partenere – Italia, Polonia, Macedonia, Portugalia, Grecia și România – reprezentată de o delegație de la Liceul Tehnologic Târlișua, compusă din prof. Mihael Simion Forai, prof. Cornel Antohe și elevii Ionuț Cătălin Rus, Marian Florin Cucura și Denis Marc.
Delegația din Târlișua a participat la activitățile specifice proiectului, una dintre ele fiind identificarea gradului de poluare a aerului în urma observarii lichenilor de pe copaci.
Tema principală fiind poluarea aerului, elevii din Târlișua au și realizat o prezentare despre situația poluării aerului din România.
„În cele cinci zile cât a durat mobilitatea am putut vizita împrejurimile școlii gazdă, am fost primiți de autoritățile locale din Lubliniec, am vizitat salina de la Wieliczka, o moară veche și muzeul Edith Stein.Totodată am vizitat și un laborator de studierea calității aerului la Inspectoratului regional din Silezia, dar și frumosul oraș Cracovia. A fost o experiență inedită!”, a împărtășit Ionuț Călin Rus din impresiile cu care a rămas în urma acestei experiențe.
„Într-adevăr, ne-am simțit extraordinar în Polonia, programul fiind atractiv, iar gazdele foarte primitoare, ceea ce ne motivează și mai mult pe noi pentru la toamnă, când vom găzdui cea de-a doua întâlnire transnațională care va avea loc la Târlișua…”, a subliniat directorul Mihael Simion Forai.