Dascălii de la Palatul Copiilor Bistrița au reușit să facă, având foarte puțini bani, ce nu au reușit autoritățile ani la rând. Au igienizat spațiile și au amenajat toate sălile de curs. Au investit suma de 4.000 de lei. Cum arată acum clasele care vor găzdui cercurile:
Palatul Copiilor Bistrița a fost mutat anul trecut în locul serviciului de taxe și impozite din Bistrița. Profesorii de la palat au primit o clădire uzată, căreia au reușit să îi dea o altă viață, cu un buget de 4 000 de lei.
Directorul, profesor Dorel Nicoară ne-a povestit că a fost o muncă titanică în care a fost implicat întregul personal, de la oamenii de întreținere, până la profesori. Au curățat pereții, au lăcuit dușumelele, au zugrăvit, au pictat. Au reușit să transpună acolo atmosfera specifică unui mic univers educațional.
„Am pornit anul trecut igienizarea spațiilor cu 4 000 de lei. Fiecare dintre noi a depus o muncă titanică pentru a personaliza sălile și a le transforma în spații potrivite activității noastre. Ne-am descurcat singuri, în condițiile lipsei de bani de la bugetul local pentru aceste lucrări. Iar ca să desăvârșim totul, am avea nevoie de bani. De la aleșii locali avem doar promisiuni. Poate la anul vom reuși să obținem bani pentru tot ce ne propunem, că idei avem”, a precizat directorul Dorel Nicoară.
La exterior Primăria municipiului Bistrița a ridicat o fundație pe care a fost amplasat un foișor destinat părinților și bunicilor care îi însoțesc pe copii la cursuri.
Mai mult, în perioada următoare vor munci la amenajarea curții interioare. Își doresc să păstreze cei câțiva pomi fructiferi, între care să amenajeze un traseu de jocuri de exterior. Profesor Diana Morar, care conduce cercul de pictură, a și gândit un proiect în acest sens. Își doresc să închidă curtea cu gard viu. Astfel, ar rezolva problema mașinilor care pătrund pe spațiul verde al palatului.
Totodată, au în plan amenajarea unei scene exterioare, care va găzdui viitoarele serbări ale celor mici, pe timp de vară.
Directorul Dorel Nicoară ne-a mai povestit că mansarda clădirii este un spațiu foarte generos. Aici s-ar putea amenaja spații pentru clasele de dansuri și o sală de spectacole. Pentru amenajarea acesteia, însă, ar avea nevoie de bani de la bugetul local. De asemenea, gardul din fața clădirii ar trebui reabilitat. Au discutat cu executivul primăriei și li s-a promis că, în timp, se vor rezolva și aceste probleme.
Toata stima pentru domnii profesori care si-au investit timp si bani!
In alta ordine de idei, aceasta „institutie” nu aprtine administrtiv de primaria Bistrita? De ce au trebuit sa scoata din banii de buzunar oamenii acestia? Bine ca au bani pentru toate prostiile dar nu au bani sa investeasca in viitorul copiilor. In rest frumos, nimic de zis.
Numai sa aveti grija cu foisorul, din cate stiu este zona istorica acolo si nu stiu daca nu trebuie avize sau autorizatii de constructie cu avize de tot felul (cultura sau monumente istorice nu stiu exact) pentru orice constructie cu fundatie de beton. De fapt primaria parca a mai fost amendata si pentru gardul de langa zidul cetatii. Verificati, ca dintr-o chestie facuta cu bune intetii sa nu va treziti cu amenda ca ar fi pacat.
Felicitări, în această clădire în anii 80 erau diferite cercuri, eu am fost la istorie-muzeografie si era foarte frumos, bine ca a redevenit ce a fost in urma cu multi ani.
https://www.facebook.com/659710060/posts/10164080384910061/
Sunt multi arhitecti straluciti.. am vb cu un prieten de la https://www.aoarhitect.ro/ si imi povestea ca incet incet se ocupa si de monumente si casute cu traditie si vestigiu.. Poate ajungem si noi in rand cu lumea…