Un avocat clujean expune zilele acestea la Bistrița casa lui Dracula. Construcția este compusă din aproape 10.000 de piese Lego și a ajuns deja în mai multe țări. Din „poveste” nu lipsește nici contele, personajul fiind compus din nu mai puțin de 15 piese.
Săptămâna aceasta, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud găzduiește una dintre cele mai spectaculoase expoziții Lego de până acum. Mai multe detalii despre proiectele de anul acesta ale organizatorilor puteți citi AICI.
Printre cele mai inedite proiecte se numără casa Contelui Dracula, o construcție inspirată din conacele secolului al XIX-lea din Transilvania. Casa lui Dracula are un metru pătrat și 60 de centimetri înălțime și este compusă din aproape 10.000 de piese Lego.
În spatele acestui proiect este avocatul clujean Sever Alicu, unul dintre fondatorii asociației Brickenburg. Proiectul a fost gata în anul 2015, după jumătate de an de muncă asiduă.
„Am realizat-o în urmă cu doi sau trei ani. Am fost la o expoziție internațională în Danemarca și m-am gândit să fac ceva reprezentativ pentru țara noastră și ce poate fi mai reprezentativ decât Dracula? Casa lui Dracula nu e chiar un castel fioros, ci e inspirată din arhitectura conacelor și castelelor din Transilvania, din secolul al XIX-lea”, explică Sever Alicu.
Mitul contului Dracula a fost frumos îmbinat cu arhitectura specifică din Transilvania. Detaliile sunt uimitoare, numărul pieselor minuscule fiind însemnat. Din decor nu lipsește nici Dracula, personajul având nu mai puțin de 15 piese. O vrăjitoare păzește castelul.
Stema conacului este un vampir. Construcția este amplasată pe o insulă pustie și dezolantă, fără contact cu lumea exterioară.
Dracula, prima piesă achiziționată
Prima piesă achiziționată a fost tocmai Dracula, care a fost cumpărată cu mult înainte ca acest proiect să ia naștere. Creatorul spune că a cumpărat-o dintr-un soi de patriotism.
Sever Alicu a aflat că Lego a scos în 2011 o serie de personaje, printre care și Dracula. Imediat a pus ochii pe personaj și l-a achiziționat, în ciuda faptului că nu exista un plan cu acesta.
„Am terminat proiectul în 2015. Cred că 6 luni am lucrat la ea. Nu am avut probleme cu adunarea pieselor, pentru că am folosit piese relativ comune, pe care le-am cam avut. Am folosit foarte mult piese minuscule, doar personajul Dracula este compus din 15 piese”, spune avocatul.
Casa lui Dracula deja a ajuns în Ungaria, Danemarca, Austria și în mai multe orașe din România. Anul acesta, lucrarea va ajunge în Italia și se va întoarce în Ungaria și Danemarca.