Conform raportului Poliției Locale, în Parcul Municipal este asigurată „o patrulă PERMANENTĂ”. Întrebarea bistrițenilor care-și duc copiii în spațiile de joacă e: Când e „permanentul” respectiv. Ieri, în interval de o oră, s-au stricat două hinte în spațiul de joacă din Parcul Municipal.
În rapoartele săptămânale emise de Poliția Locală, aceștia se laudă cu patrule permanente în Parcul Municipal și periodice în spațiile de joacă.
„Au continuat asigurarea măsurilor de ordine şi supraveghere prin patrulare permanentă în perimetrul Parcului Municipal Bistriţa (…) , s-a continuat verificarea periodică a spaţiilor de joacă special amenajate pentru copii”, scrie în ultimul raport.
Doar că rapoartele nu coincid cu realitatea. Mai ales dacă se ia în calcul că în Parcul Municipal există spații de joacă.
„Când patrulează PERMANENT polițiștii în Parcul Municipal? Ieri am fost cu copiii în spațiul de joacă din Parc și nu am văzut țipenie de polițist”, a spus supărată o mămică.
Problema e că după terminarea programului școlar, mulți copii merg în spațiul de joacă din Parcul Municipal. Copiii mici nu se pot juca din cauza celor mai mari, care nici măcar nu ar avea voie pe obictele destinate copilașilor.
„Sunt prea mari pentru hinte și tobogane. Un tobogan l-au stricat. Ieri, cât am stat eu acolo, au stricat două hinte. DOUĂ! Plus că fug unii după alții, vorbesc urât, se urcă mai mulți pe un obiect de ăla până îl strică. Și dacă îndrăznești să le atragi atenția, te înjură, fac tot felul de semne, îți vorbesc urât. Poliția Locală, aia care patrulează permanent, pe unde e???”, a mai spus revoltată mămica.
Problema copiilor mult prea mari care strică spațiile de joacă nu e recentă. După terminarea programului școlar sau după lăsarea serii, spațiile de joacă devin locul de manifestare al celor mai mari. În detrimentul copilașilor care chiar s-ar bucura de mobilierul de joacă.
Raportul Poliției Locale arată că sancțiunile sunt foarte rare, în spațiile de joacă. Iar când sunt aplicate, amenzile sunt date pentru proferarea de injurii, aruncatul cojilor de semințe pe jos. Niciodată pentru folosirea sau deteriorarea mobilierului.
„Au dispărut și pancartele respective pe care scria că mobilierul poate fi folosit doar de copiii până la o anumită vârstă. Așa că nu ai cui să atragi atenția, pentru că sunt foarte obraznici. Iar poliția nu face nimic. Ba da, am uitat! Patrulează permanent. Pe unde? Numai ei știu!”, a concluzionat bistrițeanca.