În timpul studenției a învățat să prepare deserturi la un restaurant din Boston, iar în urmă cu 5 ani a decis să pășească în arta cofetăriei, muncind zi de zi la ceea ce astăzi reprezintă ,,Un Dulce De Zece”. Ea visează să deschidă anul acesta, la Bistrița, un magazin cochet cu produse de cofetărie – un proiect la care muncește de ceva timp. Este povestea Alinei Bejan, o tânără mămică, în vârstă de 28 de ani, din Șieu Măgheruș, inginer la Comelf.
Alina Bejan spune că pasiunea pentru dulciuri a descoperit-o în timpul liceului, iar la finalul primului an de facultate a petrecut 4 luni în Boston, unde a avut ocazia să prepare diverse deserturi, într-un restaurant.
„La sfârșitul clasei a 12-a, doamna dirigintă ne-a propus ca la ultima oră de dirigenție să ne cunoaștem încă puțin, unii pe ceilalți, prin mici detalii despre noi. Eu am pregătit eclere. A fost o adevărată surpriză pentru toți colegii.
La finalul primului an de facultate, am accesat programul ,,Work and Travel”, iar 4 luni le-am petrecut în America, la un restaurant din Boston, unde am pregătit deserturi. A fost o experiență de neuitat… Apoi mi-am continuat și finalizat studiile universitare și m-am angajat.
Sunt inginer de calitate clienți externi, la o fabrică industrială din Bistrița – Comelf, însă momentan sunt în concediu de maternitate. Sunt soție și mama a doi copii, iar asta îmi ocupă 50% din timp, însă restul de 50% îl dedic cofetăriei”, a declarat Alina pentru Bistrițeanul.ro.
De-a lungul anilor a participat la numeroase cursuri private de profil din țară, organizate la București, Cluj-Napoca sau Odorheiul Secuiesc, dar și la cel de cofetar-patiser, acreditat de Ministerul Educației și Cercetării.
„Chiar dacă am devenit mamă, pasiunea mea nu a încetat. Mă străduiesc să îndeplinesc toate dorințele celor care apelează la mine. M-am confruntat și cu diverse provocări, care m-au impulsionat în a face totul cât mai gustos și mai frumos.
În spatele pozelor sunt sute de ore de muncă, implicare, dăruire, responsabilitate maximă. De exemplu, copiii își doresc de ziua lor torturi care mai de care mai deosebite… iar eu sunt cea care le aduce bucurie, într-o zi atât de specială…chiar nu pot să-i dezamăgesc…
Cea mai mare provocare a fost să realizez un candy bar cu specific de toamnă, unde toate produsele au fost alese de clientă. Iar eu am făcut tot posibilul ca totul să fie la superlativ și sunt sigură că a fost așa cum s-a dorit”, ne-a mai spus.
Top 3 cele mai căutate minunății, preparate cu atâta migală și pasiune de Alina, sunt tortul cu foi medovik, tortul cu vin Tokaji și căpșuni, dar și tortul cu ciocolată – zmeură – vanilie.
„Această pasiune înseamnă pentru mine mult mai mult decât credeam la început că va fi… Este locul unde muncesc fără să obosesc. Este pasiunea la care nu o să renunț niciodată”, a concluzionat ferm Alina Bejan.