-1.5 C
Bistrița
duminică, februarie 23, 2025

FOTO: 16 elevi de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița pleacă luni în Spania!

16 elevi de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița din clasa a-XII-a, specializarea Tehnician analize produse alimentare, vor avea parte de o experiență deosebită și vor pleca luni în Spania, pentru trei săptămâni!

Este posibil grație proiectului  Erasmus+ KA 1 „Pași spre AGROECOFOOD. Cariere de succes2018-1-RO01-KA102-047363 – un proiect coordonat de profesoara Simona Maria Belea. Acesta se adresează unui grup țintă de 46 elevi, dintre care 16 elevi din clasa a X-a, învățământ profesional calificarea Lucrător în agroturism, 14 elevi din clasa a X-a, de la specializarea Tehnician ecolog și protecția calității mediului și 16 elevi din clasa a XII-a învățământ liceal, specializarea Tehnician analiza produselor alimentare.

Timp de trei săptămâni, grupați pe trei fluxuri, elevii Liceului Agricol vor participa la un stagiu de formare în Granada, Spania. în perioada:noiembrie 2018 –iulie 2019.

Obiectivul general al proiectului se referă la îmbunătățirea rezultatelor învățării, competențelor generale și specializate ale viitorilor lucrători agricoli, tehnicieni în protecția mediului și tehnicieni în industrie alimentară în scopul facilitării inserţiei acestora pe piaţa muncii.

Efectuând practica în  firme europene, elevii vor avea posibilitatea să lucreze cu tehnologii moderne nepoluante, să depășească spațiul școlar, să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale, să cunoască alte culturi și să-și dezvolte abilitățile lingvistice.

Cu ajutorul acestui proiect tinerii vor cunoaște mediul european de formare profesională, pregătindu-se să facă față flexibilității locurilor de muncă în Uniunea Europeană.

În perioada 12-30 noiembrie, 16 elevi de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița din clasa a-XII-a, de la specializarea Tehnician analize produse alimentare, vor pleca în Spania, unde vor desfășura un stagiu de pregătire practică cu o durată de 3 săptămâni.

Partenerul de practică pentru primul flux este AGROLACHAR S.A – o rețea de producători din domeniul industriei alimentare care realizează diferite tipuri de preparate culinare tradițioanale din produse bio și eco cu care aprovizionează rețeaua de restaurante tradiționale – tip tapas din zona orașului Granada.

Toate produsele AGROLACHAR sunt controlate și monitorizate calitativ în laboratorul propriu, modern, de analiză a produselor agroalimentare dotat cu echipamente de laborator microbiologic și industria alimentară, de testare a parametrilor fiziologici și dimensionali pentru plante, pentru analiza cărnii si a produselor din lapte. Laboratorul  este dotat cu aparatură de ultimă generație, respectând cele mai exigente cerințe de calitate și toate standardele europene în vigoare.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Locuri de muncă, disponibile și la Cabinetul de psihologie Sutea Rozalia își extinde echipa și caută logoped și pedagog de recuperare. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița, la depozitul AnnaFiori.ro Sărata, STEWO Năsăud sau Restaurant Arena by Casa EMA.

RUBIN Dragobete Drive – Pentru o dragoste care merge mai departe cu Kia, Suzuki, Ssangyong și MG!

Rubin Motors Bistrița – dealer autorizat Kia, Suzuki, Ssangyong și MG îți propune să sărbătorești iubirea cu o experiență auto memorabilă! Participă la campania specială „Dragobete Drive" și ai șansa de a câștiga și o cină romantică la Hotel Roser House – un loc de poveste pe malul lacului Colibița, unde iubirea și peisajul montan se întâlnesc perfect.

5 Soluții simple pentru a-ți atinge obiectivele majore

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare, a unei mașini, investiția în educație sau orice alt obiectiv major cu impact pe termen lung poate părea o provocare atunci când apare partea financiară. Însă, există soluții la îndemână care îți vor facilita accesul către planurile tale. Trebuie să știi unde să le cauți și cum să le accesezi.