16 elevi de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița din clasa a-XII-a, specializarea Tehnician analize produse alimentare, vor avea parte de o experiență deosebită și vor pleca luni în Spania, pentru trei săptămâni!
Este posibil grație proiectului Erasmus+ KA 1 „Pași spre AGROECOFOOD. Cariere de succes” – 2018-1-RO01-KA102-047363 – un proiect coordonat de profesoara Simona Maria Belea. Acesta se adresează unui grup țintă de 46 elevi, dintre care 16 elevi din clasa a X-a, învățământ profesional calificarea Lucrător în agroturism, 14 elevi din clasa a X-a, de la specializarea Tehnician ecolog și protecția calității mediului și 16 elevi din clasa a XII-a învățământ liceal, specializarea Tehnician analiza produselor alimentare.
Timp de trei săptămâni, grupați pe trei fluxuri, elevii Liceului Agricol vor participa la un stagiu de formare în Granada, Spania. în perioada:noiembrie 2018 –iulie 2019.
Obiectivul general al proiectului se referă la îmbunătățirea rezultatelor învățării, competențelor generale și specializate ale viitorilor lucrători agricoli, tehnicieni în protecția mediului și tehnicieni în industrie alimentară în scopul facilitării inserţiei acestora pe piaţa muncii.
Efectuând practica în firme europene, elevii vor avea posibilitatea să lucreze cu tehnologii moderne nepoluante, să depășească spațiul școlar, să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale, să cunoască alte culturi și să-și dezvolte abilitățile lingvistice.
Cu ajutorul acestui proiect tinerii vor cunoaște mediul european de formare profesională, pregătindu-se să facă față flexibilității locurilor de muncă în Uniunea Europeană.
În perioada 12-30 noiembrie, 16 elevi de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița din clasa a-XII-a, de la specializarea Tehnician analize produse alimentare, vor pleca în Spania, unde vor desfășura un stagiu de pregătire practică cu o durată de 3 săptămâni.
Partenerul de practică pentru primul flux este AGROLACHAR S.A – o rețea de producători din domeniul industriei alimentare care realizează diferite tipuri de preparate culinare tradițioanale din produse bio și eco cu care aprovizionează rețeaua de restaurante tradiționale – tip tapas din zona orașului Granada.
Toate produsele AGROLACHAR sunt controlate și monitorizate calitativ în laboratorul propriu, modern, de analiză a produselor agroalimentare dotat cu echipamente de laborator microbiologic și industria alimentară, de testare a parametrilor fiziologici și dimensionali pentru plante, pentru analiza cărnii si a produselor din lapte. Laboratorul este dotat cu aparatură de ultimă generație, respectând cele mai exigente cerințe de calitate și toate standardele europene în vigoare.