Trăiesc de 100 de ani în localitățile Figa, Rodna, Lunca Ilvei și Căianu Mare și au fost sărbătoriți de reprezentanții structurilor MAI în semn de prețuire pentru că s-au născut odată cu România Mare: „A fost o onoare și o plăcere să-i cunoaștem, să petrecem timp în compania lor, să le ascultăm poveștile de viață și să ne bucurăm că le-am putut fi alături!”
„Credința noastră este viața noastră” afirma cardinalul dr. Iuliu Hossu, în memoriile sale care i-au motivat și pe jandarmii, polițiștii și pompierii bistrițeni să-i cinstească așa cum se cuvine pe cei care s-au născut odată cu România Mare.
În săptămâna 18-22 iunie, structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne din județul nostru i-au aniversat pe cei patru cetățeni care s-au născut în anul 1918 și care, în anul Centenarului Marii Uniri, sărbătoresc 100 de ani de viață.
Aceștia au fost vizitați de către prefectul județului Bistrița-Năsăud și șefii inspectoratelor de Jandarmi, pentru Situații de Urgență și Poliție din județ, ocazie cu care au fost descoperite cele mai frumoase, mai emoționante și mai interesante povești de viață.
Trăiesc de 100 de ani în localitățile Figa, Rodna, Lunca Ilvei și Căianu Mare și au fost sărbătoriți de reprezentanții structurilor MAI în semn de prețuire pentru că s-au născut odată cu România Mare.
Cei patru „centenari” au primit din partea ministrului afacerilor interne simboluri naționale, printre care și un Tricolor, cu invitația de a-l purta aproape de inimă așa cum au purtat și România. „A fost o onoare și o plăcere să-i cunoaștem, să petrecem timp în compania lor, să le ascultăm poveștile de viață și să ne bucurăm că le-am putut fi alături!”, au precizat reprezentanții MAI.
Proiectul „O viață cât un Centenar”, organizat la nivel național de către MAI, are ca scop mediatizarea poveștilor de viață ale unor români născuți în anul Marii Uniri. Astfel, în cadrul acestui proiect, reprezentanții MAI din toată țara vor ajunge la 250 de persoane care au împlinit sau vor împlini în anul 2018 vârsta de 100 de ani pentru a-i cunoaște, a le asculta poveștile și pentru a învăța din experiența unui centenar trăit în România.