Cum erau meciurile echipei de fotbal Gloria Bistrița la începutul anilor `90? Pe stadion se aplauda „ca la teatru”, jucătorii veneau la Bistrița pentru țuica și slana din zonă, iar meciurile se încheiau cu petreceri cu lăutari la Hotel Castel Dracula. Fostul portar Alexandru Florin Tene, care a evoluat la cele mai importante echipe din țară, a povestit într-un podcast experiența sa de la Bistrița, din anul Revoluției.
Prezent la podcastul „Vreau să știu” al lui Cătălin Oprișan, Alexandru Florin Tene, care a evoluat ca portar la cele mai importante echipe de fotbal din România și a adunat 6 meciuri la echipa națională de fotbal a vorbit despre experiența sa la Bistrița.
Acesta s-a transferat de la Moreni la Gloria Bistrița chiar în 1990 și își amintește că a venit Jean Pădureanu la el cu 5 pungi de un leu în care se aflau 500.000 de lei, fiind cel mai bine plătit fotbalist din România de la acea vreme.
Pentru a-l avea în echipa sa, Jean Pădureanu și-a „sacrificat” inclusiv apartamentul din centrul Bistriței, unde locuia mama sa:
„Mi-a dat și casa lui, să stau în casa lui, la bloc, în centrul Bistriței, ceva fantastic. Apartamentul lui nea Jean era chiar lângă Coroana de Aur, stătea mama lui acolo. A dat-o pe mama lui afară să stau eu”, a precizat Florin Tene în podcast.
Întrebat cum era atmosfera pe stadion, Florin Tene a spus: „foarte liniștită, pe stadion la Bistrița era ca la teatru, aplauda lumea frumos… era liniște”.
Își amintește și de chefurile pe care jucătorii le dădeau în Pasul Tihuța, la Hotel Castel Dracula, unde aveau rezervate apartamente și unde îi însoțeau obligatoriu lăutarii. Jucătorii veneau la Bistrița pentru slănină, țuică și vinul de Lechința, nelipsite din bucătăriile oficialilor clubului.