Pericol pe drum, între Jelna și Dealul Jelnei – avertizează un cititor Bistrițeanul.ro care a trimis pe adresa redacției câteva fotografii sugestive. „Chiar trebuie să se întâmple o tragedie pentru a lua măsuri?!”
Un bistrițean care străbate zilnic drumul județean între Bistrița și Jelna atrage atenția asupra unui pericol care îi pândește pe șoferi. „Mai exact între Jelna și Dealul Jelnei, în acostament au apărut niște șanțuri foarte adânci! Sunt un mare pericol! Dacă din greșeală, la un moment dat încerci să eviți un alt autovehicul? Ce se întâmplă dacă ești nevoit să ieși de pe covorul asfaltic…?”
„Acostamentul a fost săpat de ape. Există aici un mare pericol pentru cei care trec zilnic pe acest drum.
Reabilitarea drumului s-a făcut acum aproximativ un an. Iar după câteva luni de toamnă și ploi, drumul arată în halul acesta!”, precizează bistrițeanul.
„Ce este mai grav este faptul că administrația comunei și cei care administrează drumul județean nu au sesizat acest pericol.
Chiar trebuie să se întâmple o tragedie sau un accident grav pentru a fi luate măsuri…?!?”, se întreabă dezamăgit bistrițeanul.
Cum doriți să fie altfel ???
Șanțuri de scurgere nu sunt…., drumurile laterale care coboară în șosea nu au grilaj de scurgere a apei ,aceasta scurgindu-se direct în șosea ,…..iar unde sunt șanțuri nu sunt curățate, sunt înfundate (chiar cu beton) ,proprietarii având doar pretenții – obligații nu.
Asistații social nu servesc astfel de activități, deșii legal sunt obligați să presteze un anumit număr de ore sub îndrumarea consiliului local.
Câți ati văzut desfășurând o activitate în folosul comunității , din banii cărora sunt asistați cu acele sume de bani ” pentru supraviețuire ??
Măcar drumul este ok față de cel dinspre Bistrița
Incet
Numai la noi există acostament. Am umblat în toată Europa asta și nu prea am văzut așa ceva. Asfaltați naibii peste tot nu mai lăsați margini cu pietriș care de multe ori ajunge până în mijlocul drumului și devine un adevărat pericol pentru trafic.
Au facut asa intentionat. Daca se da la o parte pietrisul se va vedea in multe locuri vechiul asfalt ras. Deci configuratia veche a drumului, inainte de reabilitare, era mai larga. Au castigat ceva bani la buzunar, la fiecare drum reabilitat. Nu mai spun de grosimea asfaltului. Am dovezi in oras, cu poze. Cel mai elocvent exemplu este str. Isiprescu. Este valuri din cauza stratului foarte subtire de asfalt, fata de cum era inainte de lucrari.