Părinții elevilor care învață la Colegiul „Liviu Rebreanu” sunt revoltați de felul în care se desfășoară lucrările de restaurare. „Este catastrofal pentru elevi! Calitatea învățământului este grav afectată!”
Este catastrofal și inuman pentru elevii de la Colegiul „Liviu Rebreanu”, ne-a transmis un grup de părinți. Aceștia sunt îngrijorați că lucrările nu vor fi gata la timp. Din cauza acestora, elevii au enorm de suferit. Iată, mai jos, întreaga scrisoare sosită pe adresa Bistrițeanul.ro:
„Suntem un grup de părinți, dar cu siguranță toți părinții sunt în asentimentul nostru.
Din motive care pe noi părinții „nu ne privesc”, pe toată durata pandemiei, când copiii erau online, lucrările de reabilitare la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” nu au început.
Odată cu întoarcerea fizică la școală, au început și lucrările. Termenul de finalizare este aprilie 2023 (???).
Ca părinte care duc și aduc copiii de la școală, am avut și curiozitatea să văd cum avansează lucrările. Cred că vă dați seama că nu avansează deloc bine! Lucru care pentru elevi este catastrofal.
Orarul elevilor este greu și pentru un adult profesor în școală, ce să mai spunem pentru un copil.
Orele de dimineață încep la 7:15 iar durata unei ore este de 40 minute, cu pauză de 5 minute între ore.
Nu cred că trebuie să menționez că este grav afectată calitatea învățământului, având în vedere durata prea scurtă a orei.
Nu este ușor nici pentru elevii care au cursuri după-masă. Acestea le limitează foarte mult orice activitate (sport, meditații, activități culturale), chiar dacă nu au și chinul trezirii la ora 6.
În perioada iernii, am mers efectiv noaptea la școală. Și nu o dată copiii s-au plâns că au colegi care adorm la prima oră! Mai ales cei mici…
Din articolele citite în presa locală a reieșit faptul că firma care execută lucrarile la Colegiul Liviu Rebreanu este în criză de forță de muncă.
Interesant că, cu toate acestea, mai important li s-a părut să înceapă lucrările la gardul liceului. În loc să încerce finalizarea interiorului pentru a ușura activitatea didactică, iar lucrările la exterior să fie executate după ce elevii ar avea un program normal de studiu.
Felicităm persoanele implicate în reabilitarea fostei clădiri a tribunalului – care va deveni o școală de elită a județului. Dar vă rugăm să nu uitati că și „Liviu” are prestigiul lui și are nevoie de ajutorul și implicarea dumneavoastră.
În speranța unui ajutor in vederea urgentării lucrărilor, vă mulțumim tuturor celor care ne vor auzi și ajuta!”, au transmis părinții îngrijorați de felul în care avansează lucrările de reabilitare.
Foto deschidere @ CNLR.ro
Adevarul e undeva la mijloc. Noul inspector școlar general al judetului Bistrita-Năsăud- Cristian Nicula, după o vizită facută recent la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” s-a declarat multumit de ritmul lucrărlor constatând la fata locului că nu mai putin de cinci echipe distincte de muncitori lucrează de zor pentru a finaliza cât mai repede reabilitarea corpului principal de clădire al prestigioasei instituții de învățământ.
adevarul e absolut, nu e la nici un mijloc!!!
Reabilitarea e facuta de o firma din Maieru, inspectorul e de la Beclean – astia nici nu viseaza la ce inseamna Liviu!!!!
Bataie mai mare de joc nu exista!!! Va dati seama?! Copii de clasa a XI, a XII, baieti de 1,90 inaltime, stau cocosati in bancile elevilor de a V-a!!!
Copii treziti la 6 dimineata zilnic care au pauza de 5 minute – nici nu apuca sa mearga sa faca un pipi, iar chestia asta dureaza de ceva vreme si nu se v-a termina curand!!!
Copiii nu-si pot lasa nimic in clasa pentru ca peste jumatate de ora intra alta clasa in aceeasi sala, markerele pentru tabla dispar, buretii la fel si nimeni nu mai stie cine, cand… profesorii sunt fortati sa-si condenseze materia in cele 40 minute teoretice, care nu sunt mai mult de 35 pentru ca se pierde enorm!!!
Acolo trebuie adusi muncitori care sa termine lucrarea in cateva luni, trebuie o focalizare totala, nu lalaita situatia!!!!
Ca idee Dianova sapa trotuarul de pe partea cealalta a strazii Ursului…dar in vacante, sau zile in care nu se facea scoala la Liviu, nici ei nu lucrau acolo!
Va dati seama ca vorbim de galagie, vibratii, o nebunie!!!
Nu e normal asa ceva! chiar si termenul teoretic de finalizare aprilie 2023 este prea indepartat!
REPET – ACOLO TREBUIE SA SE TERMINE TOTUL IN MAX 1 AN DE ZILE, CHIAR MAI REPEDE!!!!!
Care mijloc? De codru des poate!
Cu tehnologia care exista anii 1900:
– la 8 aprilie 1908 au început lucrările la fundaţie,
– la 20 ianuarie 1909 s-a încheiat acoperişul din eternit
– la 3 iunie 1909 au început lucrările la încălzirea centrală cu aburi, în antrepriza firmei „Becsky şi Toth” din Budapesta.
– in 1910 a început mobilarea clădirii de către fabrica de mobilier şcolar H. Uhlmann.
Deci imobilul a inceput sa se construiasca in 1908 (fundatia, fara buldoexcavatoare), acoperisul s-a finalizat in 1909 (fara macarale) si a inceput mobilarea cladirii in 1910. Adica nici macar 3 ani!!! Si la astia le trebuie la ora actuala, cu utilajele care le au, aproape 4 ani??????
Si tu imi explici ca ritmul lucrarilor este ok???? Ok pentru constructor, care trimite 3 ametiti de muncitori sa bata cu ciocanul sa para ca cineva lucreaza acolo. Si ca sa vezi organizare, s-au apucat de reparat gardul si cladirea nu este gata macar la interior.