Școala Gimnazială Lucian Blaga a fost în plin proces de modernizare și reabilitare. Lucrările sunt spre final, dar, în loc să bucure, provoacă revoltă. O mămică a răbufnit pe Facebook: „Vreau să văd și eu cine are tupeul să semneze procesul verbal de recepție a lucrărilor de mântuială făcute cu entuziasm la Școala Generală nr. 5, aflată într-o mare reabilitare. De fapt este o spoială plătită scump, cu mici detalii care pun în pericol copiii prin materiale care NU ar fi trebuit folosite într-o școală”.
În planul de cheltuire a Bugetului 2019 s-au alocat aproape 119 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor unități școlare. Din aceștia, 19,7 milioane de lei erau puși deoparte pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr 5- ”Lucian Blaga”.
Lucrările sunt aproape finalizate, dar la o privire mai atentă, s-a constatat că lucrările sunt făcute ”de mântuială, o spoială ieftină”.
O mămică, ce are copii la această școală, s-a revoltat pe Facebook.
”Vreau să văd și eu cine are tupeul să semneze procesul verbal de recepție a lucrărilor de mântuială făcute cu entuziasm la Școala Generală nr. 5, aflată într-o mare reabilitare. De fapt este o spoială plătită scump, cu mici detalii care pun în pericol copiii prin materiale care NU ar fi trebuit folosite într-o școală” a scris C. A. pe Facebook.
Nu doar că lucrările sunt prost făcute, dar și materialele folosite sunt de cea mai proastă calitate.
„De ce spoială?! Uitați-vă cum arată pereții. Nu i-au îndreptat și unde a mai fost nevoie de retuș au mai dat cu o pensulă, să fie bine, să nu fie rău. Da, ce să vezi, se văd diplomele vechi agățate sub lavabilă. Deci o zugrăveală cu pretenții de reabilitare. Mai apoi, extrem de grav, au folosit la placarea ornamentală a pereților dibond, un material pe care îl foloseam în producția publicitară, făcut din folii de aluminiu, cu muchii extrem de ascuțite, care taie exact ca un cuțit. Ar fi trebuit măcar închise cu colțare. Nimic. Nici măcar finisate marginile tăioase. Mai mult, așa bine le-au pus meseriașii că deja se desprind, exact în zona de acces a copiilor pe scări. O alergătură, o neatenție și un copil poate fi grav rănit, nu aveți idee cum taie dibondul ăla. Stai că am văzut și cuierele. Rupte clemele înainte de a fi folosite. Numai de ălea cu 1 leu ați găsit să puneți, cele mai slabe, care la primul ghiozdan agățat se vor rupe? Sunt curioasă cu cât facturați o jenă de cuier din pal cu agațători de 1 leu. Mai apoi. Ați îngropat, mari meșteri și zidari, orificiile de aerisire de la geamurile termopan. Chiar nu știți rostul lor? Așa ați făcut și acasă sau numai la Generală 5? Nu mai zic că nu sunt scurgeri în băi, de ușile ieftine, care țin de-un vânt, cu aceeași cheie pentru toate sălile. De ce dracu nu sunteți voi în stare să faceți o lucrare de calitate și faceți cacaturi din astea ieftine care vor ceda în câțiva ani?! Iar ne furăm caciula cu fonduri europene?!” a scris revoltată mămica.
Totuși, lucrările nu sunt gata. Dar nici oameni la muncă nu vezi.
„Deși mai sunt câteva zile până la începerea școlii, era o liniște pe șantier, după cum se vede. Și am stat mai bine de o oră în școală, că am avut întâlnirea Consiliului de Administrație. Apropo, știți cam cum am putea convinge ISJ BN că nu pot face 34 de copii ore într-o clasă? Că posturi de învățători nu se aprobă, numa de directori, și soluții căutăm acu, în al 12-lea ceas, că ne-a luat iar începerea școlii prin surprindere, atât suntem de organizați noi oricând, nu doar acu”, a concluzionat C. A.