Turma & Restaurant Colina, alături de specialiștii Masters of Flames coordonați de Chef Radu Zărnescu vă așteaptă și azi, în centrul vechi al Bistriței, cu jumări din burtă de sturion, din morun și nisetru! Ce i-a plăcut foarte mult lui chef Radu Zărnescu – la Bistrița:
„Mi se pare normal, atunci când vorbim de gastronomie și artă culinară, să ne prezentăm cu alternative și oferte variate în fața publicului. Așa că pentru Festivalul Jumărilor de la Bistrița am pregătit o varietate de sortimente de jumări.
Pe lângă celebrele jumări din slănină de porc, am făcut jumări din seu de vită Black Angus de la partenerul nostru din Bistrița – Turma. Am venit și cu carcasă de rață și gâscă. Sperăm să-i cucerim pe bistrițeni cu jumările din rasa Moullard, rasa din care se prepară celebrul foie-gras, dar și rața Touluse.
Colegul nostru, Constantin Ciurlă de la Suceava a adus seu de oaie. Pentru cei care țin postul Crăciunului – avem jumări din burtă de sturion, din morun și nisetru”, a dezvăluit chef Radu Zărnescu.
Ieri seară, la Festivalul Jumărilor bistrițenii s-au înfruptat cu tradiționalele jumări din carne de porc. Apoi, spre surprinderea maeștrilor bucătari, bistrițenii s-au lăsat cuceriți de jumările din carne de vită, care s-au vândut ca pâinea caldă.
„Suntem foarte mulțumiți de cum a decurs Festivalul Jumărilor până acum. Mai ales că vremea nu prea a ținut cu noi… Ieri seară a început să plouă, și ce mi-a plăcut mult de tot la Bistrița este faptul că ploaia nu i-a speriat pe oamenii locului. Prin alte orașe pe unde am avut evenimente de genul acesta, în București, Timișoara, Iași sau Constanța – la primii stropi de ploaie toată lumea se ascunde în casă. Aici la Bistrița, oamenii su s-au lăsat păcăliți…”, ne-a mărturisit chef Radu Zărnescu.
Chef Radu Zărnescu se ocupă de 10 ani deja de Slană Fest, la Cluj Napoca. Aici a fost nevoie de timp până ca producătorii să aibă curaj să se prezinte și cu preparate inedite față de cele clasice, tradiționale. „Am reușit de la începuturile timide, să ajungem într-o zonă mult mai profi.
Avem la dispoziție și programul From farm to fork, așa că nu strică să le prezentăm oamenilor aceste produse și le explicăm într-o manieră atractivă”, consideră chef Radu Zărnescu.
Tot azi, la Festivalul Jumărilor, aveți ocazia să admirați, să gustați și să încercați cea mai mare jumară. A fost preparată cu mult drag de specialiștii de la Collina Events.
„Adrian Șutu de la Collina Events a pregătit jumara asta uriașă care seamănă cu o tobă. Se elimină grăsimea din ele după care, carnea se presează într-o membrană. Iese un produs foarte interesant și gustos”, ne-a convins chef Radu Zărnescu.
Bistrițenii au șansa să-și dea cu părerea și chiar să voteze produsele preferate. De astăzi până duminică, la ora 16:00, publicul poate desemna câștigătorul premiului de popularitate.