Stare de urgență, iar acum, avertizări coduri portocalii și roșii de ploi. Totuși, când se prinde puțină vreme bună, oamenii ies în natură. Grijă mare însă, că nu tot ce mișcă vă e prieten. Un bistrițean a avut parte de o întâlnire de gradul ZERO, cu o viperă.
La fiecare rază de soare sau vreme mai bună, oamenii nu ratează ocazia de a se bucura de natură. Asta mai ales că, după atâta perioadă de stare de urgență și avertizări de vremea rea, o ieșire în natură e perfectă.
Totuși, trebuie avut mare grijă la pericolul din iarbă. NU tot ce mișcă e și prieten, iar consecințele, uneori, pot fi grave.
Un bistrițean a avut ieri o întâlnire de gradul zero cu pericolul care ”paște” la Colibița – o viperă. Acestea și-au făcut simțită prezența încă din luna mai.
”Vipere a fost dintotdeauna la Colibița. Mai ales pentru cei din zonă, nu e o noutate” a explicat salvamontistul bistrițean Mircea Baciu.
Nu doar la Colibița au putut fi zărite vipere, ci și în Parcul Național Munții Rodnei.
Rostul de dimineață: Peisaj de basm cu narcise și vipere, lenevind la soare…
ATENȚIE! Frumoase, frumoase, dar periculoase! Viperele admiră și ele narcisele!
Din fericire, nu au fost înregistrate victime ale mușcăturii de viperă.
”Nu am avut niciun caz semnalat. Cel puțin nu la noi în județ. Oricum, cei ce se avântă în natură trebuie să fie atenți la vipere. Dar și la șerpii de apă sau de câmp, care, teoretic, sunt inofensivi. Dar oricum trebuia avută mare grijă” a explicat Mircea Baciu.
Un alt pericol care ”pândește” din iarbă, pe lângă șerpi, sunt căpușele. Într-o lună de zile, peste 100 de bistrițeni au ajuns la UPU, iar o femeie a contactat boala Lyme.
Peste 100 de bistrițeni au ajuns la UPU, mușcați de căpușe! O femeie a contactat și boala Lyme!
Foto- Marius R,