Artista Suly Bornstein Wolff din Israel ajunge pentru prima oară în România, la Bistrița, cu o expoziție de artă contemporană.
Vernisajul are loc joi, 15 iunie 2023, de la ora 18, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Prezintă:
- ALEXANDRU GAVRILAȘ – manager al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud
- VERA PILPOUL ( Israel) – curator
- CLEOPATRA LORINȚIU – curator
„În pictură, colaj, instalații, mai toate provenite prin reciclarea materialelor, în sticlărie și tehnici mixte, această plasticiană ne oferă un fel de mixtum compositum al lumii de azi, nuanțată prin afinități estetice, reunite prin tehnici și idei, printr-o vocație a metaforei translatată în culoare și formă.
În galeria ei din Neve Tsedek, la Tel Aviv, alături de curatoarea expozițiilor ei, Vera Pilpoul, am avut și eu revelației unei noi vieți acordate obiectului umil, refolosit și ridicat la rangul de sursă de inspirație.
De aceea am intitulat prima ei prezență în România care se petrece printr-o expoziție de autor în Galeria de artă contemporană a prestigiosului Complex Muzeal Bistrița Năsăud – „Fă Rai din ce ai!”
Această veche zicere românească i se potrivește perfect. E ca un arc de gând peste timp și peste lume, aducându-ne-o aproape pe această artistă internațională, în efortul ei superb de-a se apropia de publicul din România. Sunt forme, culori, nostalgii, spirit ludic, modern și surprinzător, într-o adevărată cavalcadă eclectică”, notează scriitoarea Cleopatra Lorințiu.
Suly Bornstein Wolff este o artistă multidisciplinară care trăiește și lucrează în Tel Aviv.
„În lucrările ei, ea se ocupă de prezența naturii în spațiul urban prin prisma relaţiei complexe dintre oameni şi natură.
Lucrările ei se concentrează pe explorarea naturii urbane, cea care în anumite privințe, a pierdut legătura sa cu caracteristicile sale organice imanente prin manipulările la care a recurs omul.
Wolff pictează, sculptează și creează obiecte care se contopesc în instalații. Ea folosește materiale reciclate precum pungi de plastic, jucării mici de plastic pentru copii, vechi tablouri, abajururi de sticlă de epocă și multe altele.
Acestea sunt refolosite și prind o nouă viață în arta lui Wolff , aceea care crează diverse obiecte, care sugerează concepte de frumusețe în timp ce aplică modele și o estetică laborioasă distinctă”, precizează și Vera Pilpoul.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură și Complexul Muzeal BN.