Impresionantă recoltă de premii şi distincţii! Micii electronişti de la Palatul Copiilor din Bistriţa au reuşit să câştige toate premiile I, la toate categoriile de vârstă, într-un concurs naţional de proiecte! S-au prezentat cu un roboţel de luptă, un generator de ozon şi o maşină capabilă să graveze cu laser!
„Echipajul Palatului Copiilor Bistrița şi-a adjudecat toate cele 3 locuri I de la secțiunea PROIECTE (pentru toate categoriile de vârstă), la Concursul Național de Construcții Electronice TEAM, ediția a XIV, Botoșani. Elevii au mai obținut de asemenea 5 premii II și 3 premii III şi la probele PROIECTARE, TEORIE și PRACTICĂ. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil obținerea acestor rezultate, chiar în condițiile traversării unei perioade bulversate, legate de relocarea activităților Palatului Copiilor Bistrița”, a transmis Dorel Nicoară, profesorul care coordonează activitatea clubului de electronică, la Palatul Copiilor.
3 dintre autorii micilor minuni tehnice au participat în weekend la Botoşani. La concursul naţional au participat 24 de unităţi de învăţământ, iar bistriţenii s-au întors acasă cu o „consistentă recoltă” de premii.
„Secţiunea de Proiectare ni se pare cea mai consistentă, pentru că presupune o muncă de un semestru. Noi am prezentat juriului trei proiecte. Toate au fost apreciate la superlativ, fie pentru originalitate, fie pentru utilitatea lor…”, a explicat profesorul Dorel Nicoară pentru Bistriţeanul.ro.
La categoria 12-13 ani electroniştii de la Palatul Copiilor au prezentat un roboţel de luptă. „Sumobot l-au numit copiii. A fost început acum vreo doi ani, la Palatul Copiilor. La Botoşani au prezentat o variantă îmbunătăţită. Sumobotul a fost upgradat cu un soft destul de sofisticat”, a precizat profesorul Dorel Nicoară.
„La cea de-a doua categorie de vârstă, copiii au prezentat un proiect original: un generator de ozon. Este capabil să producă ozon fără să se alimenteze dintr-o reţea electrică. Îşi ia energia de la soare sau din lumină. Noi am socotit că un asemenea generator şi-ar putea aduce contribuţia la reîmprospătarea stratului de ozon”
La categoria celor mari, de peste 16 ani, pasionaţii de electronic de la Palatul Culturii au prezentat un CNC – o maşină capabilă să graveze cu laser.