Ce poți face în Bistrița? O mulțime de lucruri, în ciuda faptului că ne plângem mereu că trăim într-un oraș mic, că nu sunt oportunități, că nu ai unde să mergi sau ce să faci. Elevii din Redacția MODUL ne demonstrează contrariul:
„Multora ne e frică să ne expunem, ne plângem ca Bistrița e un oraș mic și nu ai unde să mergi, ce să faci sau că nu ai oportunități, când de fapt orașul ăsta e plin de evenimente organizate de voluntariate, concerte, activități extrașcolare și uneori, festivaluri…!”
Așa își începe Mara Vîrtic unul din articolele publicate în proaspăt apăruta revistă MODUL.
Este o revistă extraordinară – elaborată de Clubul Redacția MODUL din Colegiul Liviu Rebreanu Bistrița. Din club fac parte Bianca Marchiș, Cătălin Senatovici, Mara Vîrtic, Sonia Hojda, Raisa Olteanu – elevi în clasa a XI-a E – și Darius Apăvăloaei din clasa a XI-a B. Pe o parte dintre ei i-ați cunoscut deja:
Site-ul și designul revistei au fost realizate de Ana Pop (clasa a X-a C), Alexandru Moldovan (clasa X-a A) și Dana Voica (clasa a XI-a E).
Clubul Redacția MODUL este coordonat de prof. Dan Coman.
În paginile revistei puteți descoperi – într-un reportaj despre inaugurarea CNLR din 12 aprilie – și câteva detalii din interior.
Sonia Hojda ne explică de ce Creativitatea moare prima: Cluburile școlare ar trebui să fie acele locuri care oferă elevilor oportunitatea să-și exploreze pasiunile dincolo de orele obișnuite de curs…
Cătălin Senatovici se întreabă dacă și IT-iștii mor de foame: „Vrei să dai la drept, nu? E cam singura meserie bănoasă de la profilul tău.” Bănoasă ca bănoasă, dar ce fac cu banii când o să fiu entuziasmat în fiecare zi să ajung acasă după multe ore de făcut ceva nepotrivit pentru mine, când o să mă duc cu silă la servici si când o…”
Darius Apăvăloaei ne convinge că nu este vorba doar de Mate-Info. „Pare ușor să fii „la real”, să „ai toate opțiunile din lume”, dar lucrurile sunt mai complicate decât atât. Peste tot există dubii, sunt temeri, obstacole și întrebări ale căror răspunsuri nu le găsești ușor.”
Tot în revista MODUL aveți parte de câteva portrete de elevi – dar și portrete ale unor profesori din CNLR. Impresii despre cărțile citite, interviuri și Podcasturi la superlativ – cu Flavius Buzilă (Hara) și Matei Morariu (Brikada).
Nu lipsesc din meniu nici îngrijorările referitoare la primul vot al liceenilor care au împlinit 18 ani, în rubrica X din perspectiva lui Y sau recomandările pentru timpul liber…
Cu alte cuvinte, nouă ne-a plăcut de la un capăt la altul. Vă recomandăm s-o răsfoiți din când în când. Aveți ce descoperi, aveți surprize de explorat și multe detalii foarte interesante care v-ar putea schimba părerea despre „copiii din ziua de azi”…
Foto @ Sofia Dan