Primul român care a primit o stea Michelin este, culmea, din Bistrița. Acesta a ajuns să lucreze cu unul dintre cei mai cunoscuți chefi din lume și a fost nominalizat în topul celor mai buni 30 de bucătari sub 30 de ani din Marea Britanie.
Trăiește la New York și se numără printre cei mai buni bucătari din lume. Este bistrițeanul Bogdan Dănilă, care este primul român care a primit o stea Michelin. Se întâmpla în anul 2017.
Potrivit Boro Communication, bistrițeanul a lucrat o perioadă în echipa lui Gordon Ramsey și a fost nominalizat în topul celor mai buni 30 de bucătari sub 30 de ani din Marea Britanie.
În prezent, Bogdan Dănilă este executive chef al restaurantului Clocktower din cadrul hotelului New York Edition, parte a lanțului Marriot Internațional. Acesta are o experiență de peste 12 ani în bucătăria europeană și peste 5 ani în restaurante cu stele Michelin.
Foto: Boro Communication