-0.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Evaluare digitalizată, pentru cei 415 absolvenți din Bistrița-Năsăud, înscriși la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

415 absolvenți din Bistrița-Năsăud încep miercuri, 16 august, probele examenului de Bacalaureat de toamnă. Spre deosebire de anii trecuți, de această dată lucrările elevilor vor fi scanate și evaluate digitalizat. Acestea se vor repartiza aleatoriu la nivelul țării.

Candidații caee nu au susținut Bacalaureatul în sesiunea din vară, mai au o șansă în cea de-a doua sesiune – sesiunea din toamnă. 

Până în 24 iulie candidații (inclusiv cei care au promovat examenele de corigențe) au avut termen de înscriere.

Între 7 – 11 august comisiile și secretariatele școlilor au calculat mediile și au echivalat / recunoscut nivelurile de competență în cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Examenul de Bacalaureat se va desfășura săptămâna viitoare după următorul calendar:

  • 16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – probă scrisă
  • 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – probă scrisă
  • 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – probă scrisă
  • 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (12:00 – 18:00)

Rezultatele inițiale (și finale)se vor publica pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Contestațiile se vor soluționa între 26 – 28 august, iar rezultatele finale se vor afișa pe 29 august 2023.

Sunt două centre de examen în Bistrița – la Colegiul Tehnic Infoel și Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”. La Colegiul Național „Andrei Mureșanu” a fost amenajat centrul de evaluare.

Noutatea acestei sesiuni de Bacalaureat constă în modalitatea de evaluare digitalizată a lucrărilor.

Lucrările se scanează și se repartizează aleatoriu la nivelul țării în centrele de evaluare. În fiecare județ este organizat câte un centru de evaluare. Profesorii vor corecta lucrările în cadrul acestor centre de evaluare.

În momentul în care elevul a terminat de redactat lucrarea, o predă profesorilor asistenți. Profesorii asistenți scanează lucrarea de față cu elevul și o încarcă în platforma digitală.

Platforma distribuie aleatoriu lucrările redactate de către elevi în vederea corectării de către profesorii evaluatori. Profesorii evaluatori au acces în mod automat la lucrările ce le-au fost repartizate spre evaluare.

Profesorii evaluatori notează punctajele direct în platforma informatică iar nota va fi acordată automat pe baza punctajelor obținute de elevi pe subiectele rezolvate”, a explicat prof. Mircea Nicula, șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud.

Lucrările vor fi evaluate la fel ca până acum, de doi profesori evaluatori.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: