Cele două camere ale Parlamentului au votat astăzi o lege prin care se elimină pensiile speciale ale senatorilor și deputaților. 382 de parlamentari au votat pentru eliminarea pensiilor speciale, iar 3 s-au abținut.
Cele două camere reunite ale Parlamentului au votat astăzi abrogarea capitolului XI din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor prin care elimină pensiile speciale ale senatorilor și deputaților.
Legea a primit astăzi 382 de voturi pentru și trei abțineri. Proiectul legislativ poate fi contestat la Curtea Constituțională. Președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat că parlamentarii liberali care nu votează legea de eliminare a pensiilor speciale vor fi dați afară din partid.
Întârzierea unei reforme a sistemului de pensii blochează practic eliberarea fondurilor PNRR de către Bruxelles.
Principalele puncte cerute în reforma sistemului de pensii este eliminarea pensiilor speciale și eliminarea cumulului pensie-salariu la stat. În lipsa acestei reforme nu se poate trimite la Bruxelles a treia cerere de plată PNRR.
Foto: gândul.info
Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Câtă nesimtire si fătărnicie din partea acestui individ, Daniel Suciu care afirmă cu nonsalantă: „Când vrei să îndrepți lucrurile, întotdeauna începe cu tine ca să fii credibil. Astăzi am votat eliminarea pensiilor parlamentarilor, un prim pas pentru reformele ce vor urma!”. Acest neica-nimeni face pe prostul si uită că in anul 2019 pe vremea când el făcea parte din guvernul Dăncilă ca ministru al Dezvoltării Regionale, a fost emisă o Ordonanță de Urgență Guvernamentală (OUG) de adoptare a Codului Administrativ care prevedea intre altele acordarea de pensii speciale pentru aleșii locali. Ce credibilitate mai poate avea acest individ care nu a avut nici o obiectie la adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanță de Urgență si nu prin dezbatere in Parlament care este forul legislativ al țării. Este evidenta incercarea de a crea anumite avantaje materiale alesilor locali prin ocolirea legii, desi există incă din 2016 decizii ale CCR prin care s-a stabilit că pensiile speciale pentru aleșii locali sunt neconstituționale.
Vezi: https://www.comisarul.ro/articol/zegrean-adoptarea-codului-administrativ-prin-oug-n_1006237.html