Oficial, 2634 de elevi din Bistrița-Năsăud beneficiază de programul „Masă caldă”. În realitate, este vorba despre pachete alimentare livrate în sistem catering: sandwich-uri și câte un fruct, a explicat astăzi șeful ISJ Bistrița-Năsăud.
În Bistrița-Năsăud sunt 8 școli incluse în programul Masa caldă. Niciuna dintre ele însă nu are cantină proprie, astfel încă masa caldă nu poate fi servită propriu-zis.
Unele primării din județ s-au orientat și au reușit să organizeze Masa caldă în căminul cultural. În alte situații – cum este cazul la Matei sau Corvinești, nici măcar căminele culturale nu au îndeplinit condițiile impuse de DSP pentru a oferi mese calde copiilor.
Școala gimnazială din Tiha Bârgăului și cea din Parva au fost singurele școli care au oferit o masă caldă elevilor, anul trecut.
În acest an, însă, și la Tiha Bârgăului s-a optat pentru pachet alimentar rece, livrat copiilor în sistem catering.
Cele 8 școli din județ incluse în programul Masa caldă național sunt:
- Școala Gimnazială „Vasile Scurtu” Parva – unde învață 345 elevi
- Școala Profesională Târlișua – unde învață 320 elevi
- Școala Gimnazială Livezile – unde învață 468 elevi
- Școala Gimnazială Nr. 1 Leșu – unde învață 296 elevi
- Școala Gimnazială Matei – unde învață 114 elevi
- Școala Gimnazială „Vasile Grigore Borgovan” Corvinești – unde învață 129 elevi
- Școala Gimnazială din Tiha Bârgăului – – unde învață 380 elevi
- Școala Gimnazială Tureac – unde învață 445 elevi
- Școala Gimnazială din Sânmihaiu de Câmpie – unde învață 137 elev
Costurile sunt suportate de Ministerul Educației, a mai explicat șeful ISJ Bistrița-Năsăud. Acesta a mai subliniat că anul trecut doar două școli erau înscrise în program. „Dacă facem o comparație la nivelul țării, suntem oarecum privilegiați. Școlile au fost stabilite în urma unei analize în Consiliul de Administrație al ISJ. Masa oferită copiilor este în valoare de 15 lei”, a mai explicat Cristian Nicula.
„Pentru anul viitor, am înțeles că se urmărește o suplimentare masivă a acestui program, astfel încât să fie incluși undeva la un milion de elevi în întreaga țară”, a precizat șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud. Acesta a completat că pentru anul viitor are în vedere discuții mai insistente cu primăriile din județ care se ocupă de gestionarea programului.
Bataie de joc fata de copiii.