Persoanele care nu se pot deplasa la centrele de vaccinare, din motive întemeiate, pot solicita vaccinarea la domiciliu. Echipa mobilă este deja așteptată de aproape 1.500 de bistrițeni. DE CE nu a pornit, până acum, la drum:
Vaccinarea anti-COVID se face la centrele de vaccinare (patru – la noi în județ), și la centrele pentru persoane vârstnice, aceștia fiind beneficiari ai celei de-a doua etape.
Cei care NU pot ajunge la centrele de vaccinare, din motive întemeiate, POT solicita echipa mobilă.
„Am cerut primăriilor să ne comunice numărul de persoane care nu se pot deplasa la centrele de vaccinare și au astfel nevoie de echipa mobilă. La nivelul județului sunt aproximativ 1.500 de persoane care ne așteaptă”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, dr. Anca Andrițoiu.
Până acum, echipa mobilă NU a ajuns la niciun bistrițean care-o așteaptă acasă.
„Acum facem traseele. Ne organizăm, împreună cu cei de la ISU, ca să vedem cum mergem. Nu am mers până acum pentru că avem nevoie, neapărat, de un medic cu noi. Ori nu am găsit niciun medic disponibil să vină zile întregi cu noi. Așa că am discutat cu medicii de familie de pe fiecare zonă, pentru a vedea cum ne organizăm. Așa prevede protocolul – neapărat un medic la administrare. Trebuie să ne organizăm, mai ales că la noi în România, celor mai în vârstă nu le putem administra vaccin de la Astra Zeneca, ci numai de la Pfizer, ori acesta are condiții mai speciale de transport și păstrare. De aceea, acum suntem în proces de stabilire a traseelor, de corelare cu medicii de familie. Vom merge și la cei care ne așteaptă acasă”, a explicat Anca Andrițoiu.
Până la această oră, puțin peste UNU la sută din populația județului a fost vaccinată cu ambele doze:
Puțin peste UNU la sută din populația județului, vaccinată anti COVID