-0.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 22, 2024

Dovada că dacă vrei, poți: CUM a înflorit, în cei doi ani de pandemie, afacerea unui bistrițean la Cluj!

Și-a deschis afacerea în luna ianuarie 2020, în Cluj. A prins din plin loviturile pandemiei, dar afacerea i-a înflorit. „Am scos o masă la geam și așa am trecut peste primul an de pandemie”, povestește bistrițeanul Alin Deac.

A locuit în Belgia și apoi s-a întors la Cluj, unde bistrițeanul Alin Deac visa, cu ochii deschiși, o afacere înfloritoare.

Și-a deschis afacerea în luna ianuarie 2020, când a pus bazele businessului Beer Wall Cafe în Cluj-Napoca, un local cu bere artizanală. Totul a pornit din dorinţa de a consuma bere de calitate şi în România, aşa cum găsise în Belgia.

M-am întors pentru a-mi găsi un rost aici, la noi. Mă simţeam străin, era foarte frumos acolo, dar îmi lipsea ceva. Nu mă gândeam atunci că o să încep businessul acesta în ţară. Dar întorcându-mă, căutând bere bună şi văzând că e foarte greu să găsesc, mi-a venit în minte să facem un magazin de bere la noi în ţară şi să educăm lumea. Finanţarea a venit după trei, patru ani de cercetări. M-am înscris într-un program cu finanţare europeană. Am făcut un curs de antreprenoriat. Era un concurs de planuri de afaceri şi la final trebuia să dovedeşti că proiectul tău este sustenabil.

Nu ne-am aşteptat să ne aleagă din 400 de candidaţi. Această finanţare a fost de circa 33.000 de euro, la care am mai adăugat şi eu 5.000-6.000 de euro”, a povestit, pentru Ziarul Financiar, Alin Deac.

Antreprenorul bistrițean susține că berile din meniu sunt aduse din Cluj, Bucureşti, Oradea, Buzău, Bistriţa sau Mureş. Mai mult, 90% din portofoliu este acoperit de branduri locale.

DE CE și „Cafe”?

Localul nu vinde doar bere, ci și cafea. Iar cafeaua a fost salvarea pe perioada de început a pandemiei.

În perioada pandemiei, povesteşte antreprenorul, cafeaua a fost cea care a salvat businessul, astfel că de aici vine şi denumirea localului. Acesta îşi desfăşura activitatea într-un spaţiu mic. Iar atunci când nu se putea sta în interior, date fiind restricţiile de la vremea respectivă, s-a luat hotărârea să se vândă şi cafea de specialitate”, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, au scos o masă la geam. Aceasta a fost modul în care Beer Wall Cafe a trecut cu bine peste primul an de pandemie.

Dar au urmat și zile mai bune, cu 300 de beri vândute pe zi.

Planuri mari de viitor

În prezent, Beer Wall Cafe îşi desfăşoară activitatea aproape de centrul oraşului şi dispune de 40 de locuri în interior şi 24 pe terasă.

În doi, trei ani, vrem să ajungem la un spaţiu mai mare, de 120 de metri pătraţi, în care să avem şi propria bucătărie, să facem food pairing cu berea. Am vrea să facem şi o mică instalație, unde să producem propria bere”, a explicat bistrițeanul pentru sursa mai sus citată.

Conform ZF, anul trecut, vânzările s-au ridicat la 162.000 de lei. Alin Deac îşi propune să o dubleze anul acesta, iar în trei ani speră să atingă primul milion de lei.

Mai multe detalii despre afacerea de succes a bistrițeanului, în Ziarul Financiar.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...