5.3 C
Bistrița
marți, ianuarie 21, 2025

Dovada că dacă vrei, poți: CUM a înflorit, în cei doi ani de pandemie, afacerea unui bistrițean la Cluj!

Și-a deschis afacerea în luna ianuarie 2020, în Cluj. A prins din plin loviturile pandemiei, dar afacerea i-a înflorit. „Am scos o masă la geam și așa am trecut peste primul an de pandemie”, povestește bistrițeanul Alin Deac.

A locuit în Belgia și apoi s-a întors la Cluj, unde bistrițeanul Alin Deac visa, cu ochii deschiși, o afacere înfloritoare.

Și-a deschis afacerea în luna ianuarie 2020, când a pus bazele businessului Beer Wall Cafe în Cluj-Napoca, un local cu bere artizanală. Totul a pornit din dorinţa de a consuma bere de calitate şi în România, aşa cum găsise în Belgia.

M-am întors pentru a-mi găsi un rost aici, la noi. Mă simţeam străin, era foarte frumos acolo, dar îmi lipsea ceva. Nu mă gândeam atunci că o să încep businessul acesta în ţară. Dar întorcându-mă, căutând bere bună şi văzând că e foarte greu să găsesc, mi-a venit în minte să facem un magazin de bere la noi în ţară şi să educăm lumea. Finanţarea a venit după trei, patru ani de cercetări. M-am înscris într-un program cu finanţare europeană. Am făcut un curs de antreprenoriat. Era un concurs de planuri de afaceri şi la final trebuia să dovedeşti că proiectul tău este sustenabil.

Nu ne-am aşteptat să ne aleagă din 400 de candidaţi. Această finanţare a fost de circa 33.000 de euro, la care am mai adăugat şi eu 5.000-6.000 de euro”, a povestit, pentru Ziarul Financiar, Alin Deac.

Antreprenorul bistrițean susține că berile din meniu sunt aduse din Cluj, Bucureşti, Oradea, Buzău, Bistriţa sau Mureş. Mai mult, 90% din portofoliu este acoperit de branduri locale.

DE CE și „Cafe”?

Localul nu vinde doar bere, ci și cafea. Iar cafeaua a fost salvarea pe perioada de început a pandemiei.

În perioada pandemiei, povesteşte antreprenorul, cafeaua a fost cea care a salvat businessul, astfel că de aici vine şi denumirea localului. Acesta îşi desfăşura activitatea într-un spaţiu mic. Iar atunci când nu se putea sta în interior, date fiind restricţiile de la vremea respectivă, s-a luat hotărârea să se vândă şi cafea de specialitate”, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, au scos o masă la geam. Aceasta a fost modul în care Beer Wall Cafe a trecut cu bine peste primul an de pandemie.

Dar au urmat și zile mai bune, cu 300 de beri vândute pe zi.

Planuri mari de viitor

În prezent, Beer Wall Cafe îşi desfăşoară activitatea aproape de centrul oraşului şi dispune de 40 de locuri în interior şi 24 pe terasă.

În doi, trei ani, vrem să ajungem la un spaţiu mai mare, de 120 de metri pătraţi, în care să avem şi propria bucătărie, să facem food pairing cu berea. Am vrea să facem şi o mică instalație, unde să producem propria bere”, a explicat bistrițeanul pentru sursa mai sus citată.

Conform ZF, anul trecut, vânzările s-au ridicat la 162.000 de lei. Alin Deac îşi propune să o dubleze anul acesta, iar în trei ani speră să atingă primul milion de lei.

Mai multe detalii despre afacerea de succes a bistrițeanului, în Ziarul Financiar.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...

Apartamente spațioase, cu finisaje de lux, de la DHD Rezidence, numai gata să te muți în ele

Proiectul DHD Residence a fost finalizat și recepționat. Apartamentele spațioase, cu finisaje de lux, își așteaptă...

Porți și garduri premium, de la Kreativ Metal & Colours, acum cu o reducere de 10 la sută la toate comenzile!

Gardul și poarta curții tale pot avea propria personalitate. Specialiștii de la Kreativ Metal & Colours...