Persoanele încarantinate s-au plâns de nenumărate lucruri. De la condiții la faptul că nu pot primi nimic de la aparținători. Prefectul Dolha le transmite că „sunt la spital, nu la hotel! Nu sunt la piață!”.
Persoanele care vin din zonele roșii sunt automat duse în carantină. În județul nostru există 16 zone de încarantinare, cu aproximativ 187 de locuri. E vorba de internate, pensiuni, hoteluri etc.
Cei încarantinați s-au plâns însă de condiții și de faptul că nu li se permite aparținătorilor să le aducă una-alta de acasă.
Ieri, în cadrul unei conferințe de presă online, prefectul a avut și un mesaj pentru ei:
„Vreau să le spun că ei sunt la spital, nu la hotel! Știu că sună cam dur! Dar, pe de altă parte, e un regim strict. Adică, dacă noi vrem să îi ținem pe oamenii ăștia 14 zile într-un regim medical, foarte bine stabilit, atunci nu putem, în primul rând, să lăsăm aparținătorii, sau să vină cineva cu colete, și să le aducă colete. Nu putem asta. E… știți… nu e piață! Încercăm lucrurile astea să le ținem sub control. Oamenii ăștia… gândiți-vă că el s-ar putea să fie infectat pozitiv, să nu aibă încă testul, îi vine aparținătorul care este negativ și-l infectează și pe el. Sau invers, că e posibil și invers! Și atunci, nu putem să riscăm asta! E o măsură dură. Și îi rog pe toți cei aflați în carantină sau izolare să înțeleagă, că e spre binele tuturor. Doar cu aceste măsuri reușim să ieșim din această situație în care suntem la nivel județean, național!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.
Acesta a mai explicat că din izolare și din carantină NU se iese mai repede de 14 zile, chiar dacă au rezultatul negativ primit. Perioada de 14 zile e obligatorie.
Prefectul județului a anunțat că prefecții de Suceava și Maramureș au cerut locații, pe raza județului nostru, pentru a-i încarantina pe cei din județele lor, dar nu le-a aprobat așa ceva.