Diana Timiș este din Lunca Ilvei. Din clasa a IX-a a stat în chirie la Bistrița. Obișnuia să meargă la Lunca Ilvei la final de săptămână și în vacanțe. Cum se explică performanța sa la Bacalaureat? „Am muncit mult și constant. La Matematică și Informatică mă așteptam să iau 10. La Română – nefiind eleva unui profil uman – am avut mai multe emoții”, ne-a mărturisit Diana Timiș.
Diana Timiș a obținut în acest an singura medie de 10 la Bacalaureat, cu 10 pe linie la cele trei discipline ale examenului.
Este și șefa de promoție a Colegiului „Liviu Rebreanu”, pe care l-a absolvit cu 10 pe linie în fiecare an de liceu.
„Normal că am avut emoții în legătură cu examenul de Bacalaureat, în toată perioada asta. Pe undeva m-am așteptat la aceste note. Pentru că am muncit mult și constant. Profesorii mei mi-au și oferit pe parcursul anului școlar feed-back că într-acolo mă îndrept… Dar surprize pot apărea oricând.
La Matematică și Informatică mă așteptam să iau 10. La Română – nefiind eleva unui profil uman – am avut ceva emoții…
Mă bucur foarte mult că am reușit să confirm prin aceste note întreaga mea evoluție și munca și sprijinul profesorilor noștri de-a lungul celor patru ani de liceu.
Părinții mei au fost de asemenea foarte încântați entuziasmați… Mama mea m-a anunțat cât am luat. De la un punct încolo am avut atâtea emoții încât am simțit nevoia să iau o pauză de la tot. Mama mea a aflat prima și apoi mi-a spus și mie…”, a povestit Diana Timiș pentru Bistrițeanul.ro.
Absolventa de 10 a recunoscut că cel mai mult a atras-o matematica. „Încă de când eram mică, am avut o înclinație spre zona asta. Informatica s-a pliat foarte bine și ea în schemă.
Mi-au plăcut și fizica, dar și chimia – și în general toate materiile care țin de zona reală.
Mi-au plăcut de la început, le-am înțeles ușor. Iar performanțele au venit cumva de la sine, la fiecare concurs la care m-am prezentat. M-au interesat aceste materii și dincolo de programa școlară. Am avut curiozitatea să le studiez și să cercetez anumite lucruri dincolo de orele de școală”, a explicat Diana Timiș.
La matematică și la informatică, Diana Timiș nu a simțit nevoia să facă meditații. „A fost suficient că profesorii pe care i-am avut la clasă au fost foarte dedicați și implicați și m-au ajutat de câte ori am fost nevoie. Pentru performanțele la olimpiade, am participat regulat la cursurile Centrului Județean de Excelență.” a mai precizat Diana.
Diana Timiș vrea să urmeze facultatea în România, la Cluj. A optat deja pentru Facultatea de Informatică în engleză, la Babeș-Bolyai.
„Am avut timp și pentru pasiuni, am reușit să păstrez un ecchilibru între muncă, performanță și viața mea personală. În timpul liber mi-a plăcut să citesc, singură am încercat să-mi tot îmbogățesc biblioteca. Mi-a plăcut mult și să ies în natură și să mă plimb. Acasă, la Lunca Ilvei obișnuiesc să mă plimb singură pe dealuri, când aveam timp…”, admite Diana Timiș
În viitor, se vede făcând carieră în cercetarea informatică. „Încă nu sunt foarte sigură în legătură cu viitorul. Ce mi-este clar e că vreau să mă ocup în continuare în informatică și matematică. Poate și ca programator sau profesor universitar. Am să văd pe parcurs, încă mă descopăr. Încă este vreme destulă...”, ne-a mai spus Diana Timiș.
Felicitari fata talentata!
Dar mai gândeste-te la ceea ce vrei ca sa urmezi, atunci cand vei termina tu facultatea inteligenta artificiala care e abia la început va fi lasat someri majoritatea programatorilor.
Nu o sa mai aiba nimeni nevoie de meseria asta, deja prin Cluj-Napoca creste somajul în rândul programatorilor (citeste presa).
Cauta un domeniu de nisa, ar fi pacat ca inteligenta ta sa se iroseasca în zadar.