Deputatul liberal Robert Sighiartău a comentat în legătură cu greva generală a profesorilor, anunțată pentru luni, 22 mai. „Dascălii au tot dreptul să se revolte. Politicienii cu responsabilități executive nu au dreptul să se scuze”, consideră deputatul.
De un an și ceva, guvernanții erau obligați prin Ministerul Muncii să vină cu soluții privind taierea pensiilor speciale și rezolvarea inechităților din sistemul salarial public – afirmă deputatul Robert Sighiartău.
Liberalul a mai susținut că „modul PSD-ului și a domnului Ciolacu de a face politică rămâne același. Un joc dublu care are menirea să manipuleze opinia publică”.
Liderul PSD Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că prioritare în acest moment ar trebui să fie „rezolvarea problemelor sindicatelor” care au declanșat greva profesorilor, și cele legate de reforma pensiilor speciale.
Premierul Nicolae Ciucă a convocat sindicatele din Educație mâine, la Palatul Victoria, de la ora 14:00, la discuții pe tema grevei preconizate să înceapă luni, 22 mai.
In doua saptamani parca trebuia sa dispara si ati stat 3 ani la guvernare si nu am vaxut nimic!!
Niste perversi!
Ceea ce spui e o minciuna ptr prosti!
Nu te jntereseaza nimic….doar banil!!!
Nu au niciun drept, deputate! Au salarii bune comparativ cu cele 16 0re cât lucrează într-o săptămână, 72 zile de concediu plătit, tichete de vacanta. Prietenii mei dascăli deja și-au arvunit concediile în Grecia, unde petrec de cinci ani!
Motto:
„Dar ţara nu se face cu laşi, cu apatrizi
Iubirea nu te scuză când ochii îi închizi
Să curăţăm tot răul din viaţa României
Că noi suntem partidul şi ţara omeniei”
(Adrian Păunescu- Trăiască România)
După ce timp de un an si jumătate PSD a fost la guvernare alături de PNL si UDMR s-a trezit Ciolacu abia acum că orice negociere privind „rotativa guvernamentală” trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor din învătământ, precum şi a restanţei privind reforma pensiilor speciale. Dar până acum ce-aţi făcut ? V-aţi certat pe ciolan în loc să rezolvati la timp problemele prioritare ale guvernării. Problema subfinantării învătământului este veche, desi Legea educației naționale nr. 1/2011 prevede alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. De atunci legea a fost însă fentată in fiecare an de guverne, prin diferite tertipuri juridice. Astfel că in anul 2022, de exemplu, bugetul Ministerului Educaţiei a fost de 32 de miliarde de lei, adică aproximativ 3% din PIB, la jumătate faţă de cât ar fi trebuit să fie potrivit legii. De asemenea, incă de la sfârşitul anului 2022, se discuta de reforma pensiilor speciale insistând asupra riscului de neîndeplinire a jalonului din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cu consecinte in pierderea unei importante finanţri cu bani europeni pentru proiecte vitale din România.
Asadar, rezolvarea prioritară a acestor restante chiar si acum in ceasul al 12-lea este mai importantă decât orice alt calcul politic. Mai bine mai târziu, decât niciodată. Si cu toate astea se mai găseste câte un neisprăvit ca Robert Sighiartău, care să afirme că „PSD-ul face un joc dublu care are menirea să manipuleze opinia publică”.
Ii mai credeți?
Vin alegerile, trebuie sa mintă și ei frumos alegătorii.
Ii doare in kur de noi, doar sa pună la adăpost afacerile.
Ciripitorul care la trimis în guvern, distrugătorul orașului, dar tare le pasa de români.
Rusineeee