Bistrițeanca Denisa Sârbu iubește animalele dintotdeauna, dar mai iubește ceva, să le vadă cu blănița perfectă, adică îngrijite bine, periate, tunse corect, în funcție de specificul rasei. Pentru că e o perfecționistă în tot ceea ce face a vrut să învețe meseria asta și toate secretele ei de la cei mai buni. Așa a ajuns în Asia, unde a absolvit cursurile de Școlii de grooming din Malaysia. Se întâmpla în urmă cu cinci ani, iar astăzi, la salonul său – Fluffy Pro Pet – din Bistrița oferă servicii din categoria SPA animalelor de companie: masaj, tratamente cu nămol, îmbăieri sau tunsori tipice rasei. Denisa iubește animăluțele, iar ele o iubesc pe Denisa și stau cuminți la spălat, periat, tuns, proceduri!
Denisa a iubit animalele de când era micuță, dar, spre deosebire de alții care se gândesc „să le facă bine”, ea s-a axat pe altceva. A vrut să le facă frumoase, să le răsfețe.
„Am iubit animalele de când am fost mică. Așa că a venit oarecum natural dorința de a le înfrumuseța. Și ele au nevoie de tunsori, îmbăieri, masaj, tratamente pentru piele și blăniță”, a povestit, pentru Bistrițeasnul.ro, Denisa Sârbu.
Astfel, de 8 ani s-a dedicat în întregime acestui lucru: înfrumusețarea și tratarea într-un mod regesc a animăluțelor.
„Într-un mod profesionist pot spune că fac acest lucru de cinci ani de zile, chiar dacă am început de 8 ani. Dar m-am perfecționat și am făcut cursuri de specializare în Asia. Mai exact, am absolvit cursurile Școlii de Grooming din Malaysia, sub coordonarea lui Jamie Sie”, își începe povestea Denisa.
A participat la numeroase cursuri de specializare pentru diferite rase.
„Fiecare rasă are nevoia ei specială. Unii căței, dar și pisicile, au un anumit tip de piele și de blană. Și cum le spun clienților: Blana aia e acolo cu un scop! Nu o putem lua toată. Dar fiecare rasă poate avea diferite moduri în care să-i fie stilizată blănița. Astfel sunt zone unde e nevoie să fie lăsată mai multă blăniță, iar alte zone unde o putem reduce. Pisicile NU se tund!”, a explicat Denisa Sârbu.
Denisa a pus bazele Fluffy Pro Pet Bistrița, locul unde animăluțele bistrițenilor au parte de un tratament regesc.
„La noi vin și căței și pisici. Avem servicii de periere, îmbăiere, tuns – pentru câini. De asemenea le oferim masaj, tratamente cu nămol, avem o zonă de spa, de terapie prin hidromasaj.
Le aplicăm tratamente pentru piele sau blăniță. Unele animăluțe au piele uscată, altele mai seboreică. Așa că, în funcție de necesitatea fiecărui animăluț, oferim ceea ce au nevoie și ce este cel mai bine pentru ele”, a explicat Denisa.
Iubește animăluțele și animăluțele o iubesc pe ea… Chiar dacă nu din prima
La Fluffy Pro Pet Bistrița, animăluțele vin cu drag. Dar abia de la a doua întâlnire.
„Întotdeauna facem o programare în care să ne cunoaștem. Clienții trebuie să înțeleagă că animăluțul și cu mine trebuie să ne conectăm, să ne înțelegem, să nu fie speriat. Așa că la prima vizită ne obișnuim, vedem ce ar avea nevoie și abia apoi programăm toaletajul sau tratamentul.
De asemenea, un toaletaj poate dura câteva ore bune, pentru că totul ia timp. Deci totdeauna facem prima dată o vizită de cunoaștere și abia apoi programăm intervențiile”, a explicat Denisa.
Provocări și premii importante obținute – „cartea de vizită” a salonului Denisei
Salonul Fluffy Pro Pet Bistrița e „tapetat” de poze cu animăluțe frumos coafate, dar și de diplome și premii obținute la diferite competiții.
„Weekendul trecut am participat la o competiție, Petguru Grooming Show 2022. Au fost 47 de concurenți, inclusiv din străinătate. Am obținut locul II, la categoria avansați . Anul trecut, la aceeași competiție, dar altă rasă de câine, am obținut locul I.
Deși nu e la fel este ușor să lucrezi cu animăluțele cum este cu oamenii, cea mai mare provocare am avut-o tot la o competiție. Am avut de făcut, o dată, în doar două ore, un toaletaj canin pe care în salon l-am făcut în patru – cinci ore”, își continuă povestea Denisa.
„Clienții” revin cu drag, dar și familiile lor sunt fascinate de modul în care Denisa reușește să îi stăpânească, să îi „educe”, să-i toaleteze. Cum fascinant este și felul în care ea stabilește rapid conexiunea cu animalul. Gândiți-vă că în brațele ei, un exemplar uriaș de pisică din rasa Maine Coon (cea mai mare rasă de pisici domestice din lume) stă blând la spălat, tratament SPA, periat intensiv. Pe vremuri, când nu știa cât rău poate face blănuței pisicii tunsul cu mașina l-a practicat și ea. După cursuri și specializări în grooming a aflat însă că o astfel de procedură poate distruge irecuperabil blana animalului, astfel că acum, în salonul ei, nicio pisică NU se tunde. Dar se periază temeinic, astfel încât câteva săptămâni părul animalului să nu mai fie prin toată casa, iar frumusețea blănii este cu totul alta.
„Am avut experiențe când efectiv proprietarii nu-și recunoșteau animăluțul. Nu le venea să creadă că animăluțul lor poate arăta și așa. Toaletajul animăluțelor e o necesitate. Și în funcție de fiecare rasă, acesta trebuie făcut la un anumit interval de timp. E important să avem grijă de ei!”, a concluzionat Denisa.
Sa poti stapani un caine este greu, sa poti stapani toti caini e si mai greu, sa stapanesti si cainii si pisicile trebuie sa fi Maestru !!!
Felicitari!!!