Subprefectul UDMR Decsei Atilla și-ar păstra funcția, a dat de înțeles ieri, liderul PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan. Acesta a precizat că nu vede o problemă ca reprezentanții UDMR de la nivelul prefecturilor să rămână pe funcții.
UDMR, parte din alianța de la guvernare până zilele trecute, a refuzat să facă parte din noul Guvernul Ciolacu, nemulțumită de oferta celor două partide. Ce se întâmplă cu membrii UDMR din teritoriu care ocupă diferite funcții?
Ei bine, la Bistrița va fi liniște și pace, a dat de înțeles ieri vicepreședintele PSD la nivel național și lider al filialei județene, Radu Moldovan, la recepția unui drum. La nivel local, UDMR are funcția de subprefect, scaun ocupat chiar de liderul uniunii, Decsei Atilla.
„Noi lucrăm foarte bine cu colegii noștri. Eu sunt amic cu domnul Decsei (n.r. Decsei Atilla), lucrăm foarte bine și cu UDMR, avem o relație foarte bună. Restul nu sunt comentarii pe care trebuie să le fac eu. Sunt vicepreședinte PSD, dar nu pot să comentez eu ce face UDMR. Dacă vreți chiar un răspuns direct, n-aș avea niciun fel de problemă, aș lucra la fel de bine cu domnul Decsei cum al făcut-o și până acum, deci nu este problema mea”, a precizat ieri, Radu Moldovan, citat de Agerpres.
Să fim serioși. În acest joc democratic și algoritm politic trebuie să plece. Funcția de subprefect trebuie să revină partidelor din arcul guvernamental, inclusiv șefii și subșefii de deconcentrate ale statului. Răspunsul este unul politicos și diplomatic, dar în câteva zile se vor face schimbări, mai ales că fruntașii și militanții PSD-PNL care aduc voturi, nu vor sta cu mâna în sân. Pe surse, lupta a început, iar candidații ajună și țin post. Normal ar fi să-și dea demisia de onoare imediat că oricum la cei din PSDNL le stă „osu-n gât”.
Un județ cu populația unui bulevard dintr-un oraș mare are 2 subprefecți, doar pentru a da scaune tuturor partidelor din coaliție.
Acuma că, har domnului, din zece negri (roșii) mititei au rămas doar doi, poate că ar trebuie eliberat scaunul prietenului,.
Nu de alta, dar de plătit îl plătim tot noi. Și nu-i ieftin.